Святковий курячий салат з апельсином і чорносливом

Святковий курячий салат з апельсином і чорносливом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Жодне застілля не обходиться без такої страви як салат. Є безліч способів приготувати смачний салат, візьміть на озброєння ще один. У ньому використовується апельсин, чорнослив та інші продукти

Інгредієнти

Куряча грудка – 350 гр
Яблуко – 1 штука
Апельсин – 1 штука
Чорнослив – 2 жмені
Сир – 100 гр
Сіль – за смаком
Горошок зелений – 2 ст. ложки консервований
Майонез – 2 ст. ложки

Як приготувати Святковий курячий салат з апельсином і чорносливом

Смаковий тон всьому салату, безумовно, задає курятина. Саме куряче м’ясо робить салат смачним і насиченим. Цей інгредієнт для салату потрібно попередньо відварити, а потім остудити. При варінні воду приправити сіллю. Доповнюють куряче м’ясо фрукти. У нашому рецепті це свіже яблуко і апельсин. Крім представлених інгредієнтів для салатного страви використовується чорнослив без кісточок, сир твердих сортів. Поєднання всіх продуктів робить салат вишуканим, він обов’язково сподобається всім присутнім. Для заправки салату використовується легкий майонез. Його, до речі, можна замінити натуральний йогуртом або сметаною.

Покроковий рецепт

Відварна куряча грудка для салату у нас підготовлена, вона вже охолола, можна приступати до подрібнення продуктів. Перекладаємо куряче м’ясо без кістки на обробну дошку, нарізаємо у формі дрібних кубиків-шматочків. Курячу нарізку переправляємо в миску.

Починаємо подрібнення фруктів – яблука і апельсини. З яблука потрібно зрізати шкірку, нарізати у формі кубиків. Додаємо яблучні кубики в миску. З апельсина також зрізаємо кожурку, захоплюючи білу частину. Видаляємо перегородки і насіння. Нарізаємо очищений апельсин кубиками.

Чорнослив (попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити на тканому рушник) нарізаємо смужками. Перекладаємо подрібнений чорнослив до інгредієнтів в миску.

Сир твердих сортів (типу Російського або голландського) подрібнюємо, скориставшись теркою з середніми отворами.

До інгредієнтів в миску, додаємо трохи консервованого зеленого горошку або кукурудзи. Заправляємо салат майонезом і починаємо перемішувати.

Апетитний салат з куркою, апельсином і чорносливом готовий! Подаємо до столу в загальному салатнику або викладаємо в креманки і подаємо порційно. Приємної трапези!