Тарталетки названі «Мохіто» із-за схожості деяких інгредієнтів, що входять до складу коктейлю «Мохіто».
Інгредієнти
Для рубленого тесту: | |
Борошно – 200 г | |
Вершкове масло – 100 г (холодну) | |
Сіль – щіпка | |
Вода – 4 — 5 столових ложок (крижана) | |
Для начинки: | |
Цукор – 4 — 6 столових ложок (або за смаком) | |
М’ята – кілька гілочок | |
Лайм – 2 шт. | |
Ром – 1 столова ложка | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Вершки – 35 % – 100 мл |
Звичайно, смак тарталеток не зовсім схожий на даний напій. Але дивовижний вершковий смак начинки і ароматні лайми чудово поєднуються. Це незвично і смачно!
Якщо ви любитель лаймів у випічці, спробуйте спекти пиріг Key Lime. Він дуже смачний!
Якщо у вас багато лаймів і ви не знаєте що з ними робити, приготуйте що-небудь смачненьке по нашій підбірці рецептів або знайдіть щось своє, через пошук по слову «лайм».
Покроковий рецепт
Замісити швидко листкове рубане тісто. Подивитися докладно процес приготування. Прибрати в холодильник на 30 хвилин або в морозильну камеру на 10 – 15 хвилин, попередньо загорнувши харчовою плівкою.
Приготувати начинку для тарталеток. Близько 5 – ти столових ложок цукру розтерти з кількома листочками м’яти (але так щоб м’ята не «розвалилася»). Натерти цедру одного лимона і додати в чашу з м’ятою і цукром, залишити на 10 хвилин. Потім листочки витягнути, залишивши тільки просочений м’ятою цукор і цедру.
Лайми порізати навпіл, віджати сік.
Сік лайма перелити в глибоку чашку, додати м’ятний цукор, 1 столову ложку рому і гарненько перемішати.
Додати 1 куряче яйце, збити виделкою або вінчиком. Дати відстоятися, потім процідити через велике сито. Відкласти суміш в бік.
Дістати тісто з холодильника, зробити кульки і розкласти по формочках, розподіливши його по дну і стінкам. «Наколоти» вилкою.
Укласти вантаж з квасолі, попередньо вистеливши пергаментним папером. Випікати 5 хвилин з вантажем і 5 хвилин без вантажу при температурі 200 градусів (духовка повинна бути розігріта заздалегідь).
У лаймово-м’ятну суміш додати вершки для збивання (вершки повинні бути не менше 22 %), перемішати виделкою. Суміш вийде рідким, але після випічки вона загусне.
В тарталетки вилити готову лаймову суміш (попередньо тарталетки можна не остуджувати). Поставити запікатися у вже розігріту до 160 градусів духовку на 10 – 15 хвилин.
Для прикраси розтерти цукор з листочками м’яти і декількома крапельками рома. Перед подачею тарталетки посипати м’ятним цукром.
Тарталетки «Мохіто» з м’ятою і лаймом готові!
Приємного апетиту!