Для приготування такої легкої святкової закуски рекомендується використовувати найсоковитішу і дуже велику буряк.
Інгредієнти
тісто філо – 1 упаковка | |
очищені волоські горішки – вісім штук | |
тертий сир – 2 столові ложки тертого | |
оливковий майонез – три столові ложки | |
молода буряк – одна велика | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком |
Тісто філо складається з найтонших листів бездріжджового тіста. Його структура чимось нагадує папір. Тарталертки з тіста філо виходять дуже красивими, які можна наповнити чим завгодно. Пропоную подавати тарталетки з вареним буряком і горішками.
Покроковий рецепт
Відварити буряк до м’якості. Потім остудити цей коренеплід, почистити його і натерти на крупній тертці або нарізати кубиками.
Тісто філо розморозити, розкласти на столі, розрізати на квадратики. Укласти кожен квадрат у формочки, придавивши тісто в середині. Таким чином, ми формуємо чашечки. Поставити формочки з тістом в духовку запікатися при температурі 180 С на 5 хвилин.
Через 5 хвилин вийняти формочки з тістом. Духовку не вимикати.
Злегка обсмажити без масла очищені волоські горіхи, потім остудити їх, подрібнити блендером. Пересипати горішки у посуд з тертим буряком.
Додати в цю ж посуд тертий сир, трохи солі і оливковий майонез, перемішати.
Перекласти приготовану закуску в наші формочки з тістом. Потім знову поставити в духовку на 3-5 хвилин.
Подавати закуску столу, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!