Тарталетки відносяться до швидких закусок, які завжди виглядають ефектно. Начинка може бути як солоної, так і солодкою. Я приготувала тарталетки для супу.
Інгредієнти
Тарталетки – 9 шт. | |
Копчена ковбаса – 100 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Помідори – 2 шт. | |
Жирний Майонез – 5 ст. л. |
Я купила готові тарталетки з пісочного тіста. Якось придбала вафельні кошики, але вони виявилися дуже слабкими і буквально за 15 хвилин розвалилися. Для начинки використовувала копчену ковбасу, хоча можна порізати і варену. Для начинки можна використовувати огірки, перець або помідори. Я вибрала помідори, оскільки вони внесуть фарби в масу. Однак помідори повинні бути достатньо тугими. Краще всього використовувати вершки червоного кольору, щоб вони мали максимальну кількість соку. Якщо ж вершків немає в наявності, тоді потрібно буде в начинку додати тільки стінки помідора, щоб сік не зробив майонезну масу дуже рідкою.
Покроковий рецепт
Ковбасу ріжу на невеликі кубики.
Яйце відварюю, очищаю і ріжу на маленькі кубики. Додаю до ковбаси.
Помідори ріжу на маленькі шматочки. Залишаю їх на 5 хвилин, щоб стік зайвий сік. Завдяки цьому начинка не буде рідкою і не розм’якшить тісто.
Помідори, ковбасу і яйця змішую. Додаю майонез і все акуратно перемішуємо.
Викладаю готову начинку в тарталетки. Приготовану закуску дбайливо розставляю на тарілці, прикрашаю перцем і прибираю в холодильник мінімум на 10 хвилин. Подаю їх до теплого літнього супу.