Ситне м’ясне блюдо, яке буде до речі до обіднього столу. Основний інгредієнт тюфтельок – фарш. У нас він змішаний з свинини і яловичини.

Інгредієнти
| Фарш м’ясний – 400 гр | |
| Рис – 70 гр | |
| Цибуля ріпчаста – 0,5 шт. | |
| Морква – 0,5 шт. | |
| Яйце – 1 шт. | |
| Майонез – 2 ст. ложки | |
| Паста томатна – 1 ст. ложка | |
| Сіль – за смаком | |
| Спеції – за смаком |
Для готування смачних м’ясних тюфтельок знадобиться каструля невеликого розміру. Можна, звичайно, використовувати і глибоку сковороду. Перед тим, як готувати м’ясну основу для домашніх тюфтельок, обов’язково розморозьте фарш, обробіть відповідним чином овочі: моркву і цибульку. Відваріть рис. Інші подробиці реалізації кулінарного рецепту приготування соковитих тюфтельок – нижче.
Покроковий рецепт

Отже, м’ясний фарш ми переправляємо у відповідну плашку (чашку). Заздалегідь відварений рис перекладаємо відразу до м’ясної інгредієнта.

Овочі (у нас використовується морква і цибуля) для початку подрібнюємо. Плід моркву краще натерти, а очищений ріпчасту цибулю дрібно порубати. Овочеву нарізку викладаємо в плашку до решти інгредієнтів. До речі, можна овочі попередньо трохи обсмажити на сковороді (ну, це – за бажанням).

Ще, щоб наші тюфтельки «не розповзлися» при варінні, додамо до складу основи яйце. Приправляємо інгредієнти на свій смак сіллю, кидаємо трохи чорного меленого перчика або своїх улюблених спецій.

Добре, з ретельність, перемішуємо інгредієнти. З отриманої м’ясної основи формуємо круглі тефтелі.

Перекладаємо заготовки-тефтелі в каструлю і заливаємо приготовленою заливкою (просто змішуємо майонез з томатною пастою і приблизно склянкою кип’яченої води).

Тушкуємо тефтелі на малому вогні близько 25 або 30 хвилин. За цей час можна ще зробити гарнір. Ми просто треба відварити вермішель. Приємною всім трапези!
