Капоната – овочеве рагу з тюфтельками

Капоната – овочеве рагу з тюфтельками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо, приготоване з тефтелькою і різнокольорових овочів, виходить дуже яскравим, ситним і легким.

Інгредієнти

невеликі баклажани – чотири штучки
не дуже великий кабачок або цукіні – один
зелена цибуля – один пучок невеликого розміру
великі часточки часнику очищені – два зубця
великі помідори ароматні з м’ясистою м’якоттю – три штуки
перець солодкий – по половині жовтого і червоного болгарський червоний, жовтий
великий лук салатний білий – одна головка
тонкомолотий перець чорний – на свій смак
мелкомолотая сіль кам’яна – на свій смак
велика соковита морква – одна
добірне яйце сире куряче – одне яйце для тефтелькою
домашній фарш з телячого м’яса – 400 г для тефтелькою
ароматне масло рослинне – три ст. ложки

Як приготувати Капоната – овочеве рагу з тюфтельками

Капоната – це традиційне сицилійське блюдо, на вигляд нагадує овочеве рагу з баклажанів, томатів, кабачків або інших овочів. Капоната з тюфтелькою – блюдо, приготоване різнокольорових овочів і м’ясними кульками, виходить дуже яскравим, ситним і легким.

Покроковий рецепт

Спочатку почистити моркву і перець, дрібно порізати кубиками. Порізати салатний цибулю. Викласти ці овочі в глибоку велику сковорідку, підготовлену заздалегідь і на рослинному маслі обсмажити.

Промити баклажани і молодий кабачок, потім кубиками маленького розміру нарізати баклажан, кабачки порізати крупніше. Взяти помідори нарізати подрібніше. Відправити все в сковорідку до інших нарізаним компонентів, перемішати і продовжити готування. Рекомендується додатково влити в сковорідку трохи питної води, так як це дозволить уникнути пригорання овочів.

Поки в сковороді готуються вищеназвані овочі, необхідно зайнятися приготуванням тефтелькою. Для цього в миску викласти домашній фарш з телячого м’яса, додати перчик, трохи солі, рубаний часник і сире яйце. Руками перемішати м’ясну масу і з неї сформувати кульки невеликого розміру.

Обсмажити на окремій сковороді тефтелі.

Потім у сковорідку, де гасяться всі овочі, додати ще трохи кип’яченої води, все перемішати. Додати тефтелі. Посуд закрити кришкою і тушкувати хвилин двадцять інгредієнти.

Далі у сковорідку додати трохи перцю, а також сіль. Посипати приготоване блюдо рубаною зеленню, потім подавати до столу.