Вишукане м’ясне блюдо з телятини в білому вині рекомендується подавати з гарніром з розсипчастого ароматного рису.
Інгредієнти
біле сухе вино – 200 мл | |
суміш сушених прованських трав – за смаком | |
прянощі для яловичини (для м’яса) – за бажанням | |
рафінована олія рослинна будь – 50 мл | |
теляча вирізка – 700 г | |
великий чорнослив без кісточок – 60г | |
морква – 80 г | |
лавровий лист – за смаком | |
солодкий цибуля – 1 головка | |
мелений перець рожевий – 4 г | |
сіль харчова – за смаком |
Страва з телячої вирізки виходить напрочуд смачним завдяки білому вину, яке додає м’ясу вишуканий аромат і насичений, пікантний смак.
Покроковий рецепт
Обсушити на рушник ретельно промиту телячу вирізку, як тільки вона підсохне, її необхідно нарізати кубиками, після цього від лушпиння очистити солодкий цибулю і нашаткувати тоненько його.
Промиту моркву почистити і нарізати її не дуже товстими кружальцями, далі промити у великій кількості теплої води чорнослив. Можна цілком використовувати, можна нарізати їх четвертинками.
У підготовлену глибоку сковорідку викласти нарізану телячу вирізку і обсмажити її в розігрітому маслі до легкого рум’яного відтінку на сильному вогні.
Далі додати в сковороду нашатковану солодкий цибулю і нарізану моркву, при частому помішуванні обсмажувати всі інгредієнти ще дві хвилини.
Додати в сковороду пару лаврових листків, а також нарізані сухофрукти, влити необхідну кількість вина. Гасити телятину з вищепереліченими овочами хвилин десять.
Потім насипати рожевий перець і сушені пряні трави. Ретельно перемішати овочі і телятину і готувати їх ще десять хвилин під кришкою, потім подавати приготоване м’ясне блюдо з рисом.