Літо відчувається в повітрі і в такі дні хочеться приготувати щось з молодої картоплі. Мені дуже подобається салат із запеченої молодої картоплі з смаженими грибами.
Інгредієнти
картопля молода – 10 штук, приблизно | |
цибулю-шалот – кілька головок | |
оливкова олія – для змащування смаження цибулі і грибів | |
гриби – 150 грам | |
оцет винний – 2 ст. ложки | |
гірчиця – 1 ч. ложка або за смаком | |
сіль – за смаком | |
листя капусти або іншої зелені – жменя |
Цей салат із запеченої картоплі, цибулі-шалот, маринованих грибів шиітаке. Звичайно, особливий присмак дає тут капуста. Всі ці компоненти не погано поєднуються. Думаю, для більшого аромату можна додати часник і пряні трави.
Покроковий рецепт
Раніше я сказала, що картопля запечена, але спочатку я відварюю його, а потім запікаю. Варений, а потім запечена картопля виходить більш м’яким і соковитим, ніж звичайний запечений овоч, навіть коли він цілісний. І якщо картопля молода, я його, звичайно, не чищу.
Поки картопля вариться, я злегка очищаю цибулю-шалот змащую головки оливковою олією, а потім запікаю в духовці при температурі 150 С.
Гриби промиваю, нарізаю і обсмажую на сковорідці з олією. В останню хвилину додаючи подрібнений чебрець.
Поки смажаться гриби я подрібнюю зелень і змішую її з білим винним оцтом і гірчицею. Цей маринад я виливаю в гриби, перемішую. Маринад повинен просочити гриби.
Тепер залишилося злити воду з каструлі з картоплею і засунути овоч в духовку. Смажити недовго, щоб шкурка обсмажилася і зверху стала хрусткою.
З’єднаємо всі. Картоплю, цибулю-шалот, смажені гриби. Додаємо трохи листя капусти (або іншої зелені). Залишкове тепло від картоплі розм’якшить листя. За смаком посолити салат.
Перекладаємо готовий картопляний салат з грибами в красиву миску і подаємо до столу. Приємного апетиту!