Традиційна естонська кухня, зазвичай, складається з простої селянської їжі. Теплий салат з моркви з сухофруктами і оселедцем якраз до таких і відноситься.
Інгредієнти
масло вершкове – ложка | |
цибуля ріпчаста – 1 цибулина середнього розміру | |
морква – 2 великі | |
чорнослив – жменька | |
родзинки – жменя | |
абрикос сушений – жменька | |
томатний соус – 3-4 ч. л. | |
перець мелений – за смаком | |
кориця мелена – щіпка | |
оселедець – 2 шматочки філе | |
зелень – для прикраси |
Більшості з нас місцева естонська кухня не знайома. Відкрию секрет однієї з овочевих салатів, який мені спромоглося спробувати.
Покроковий рецепт
У великій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте дрібненько порізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Тушкуйте овочі 5-7 хвилин або до готовності, часто помішуючи дерев’яною ложкою.
Замочіть сухофрукти в чаші з теплою водою. 10 хвилин буде достатньо. Потім злийте зайву воду і розрізати плоди на дрібні шматочки. Додайте шматочки сухофруков в сковороду і, безперервно помішуючи, тушкуйте все ще 2-3 хвилини.
Додайте томатний соус, приправити перцем і корицею, тушкуйте ще кілька хвилин. Зніміть з вогню і остудіть.
Між тим, розріжте філе оселедця на шматочки розміром з укус, скрутіть рулетиком і закріпіть зубочисткою.
З чорного хліба виріжте за допомогою склянки гурток.
На гурток хліба викладете теплий салат з моркви, прикрасивши його оселедцем і зеленню. Приємного апетиту!