Теплий салат з моркви з сухофруктами і оселедцем

Теплий салат з моркви з сухофруктами і оселедцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Традиційна естонська кухня, зазвичай, складається з простої селянської їжі. Теплий салат з моркви з сухофруктами і оселедцем якраз до таких і відноситься.

Інгредієнти

масло вершкове – ложка
цибуля ріпчаста – 1 цибулина середнього розміру
морква – 2 великі
чорнослив – жменька
родзинки – жменя
абрикос сушений – жменька
томатний соус – 3-4 ч. л.
перець мелений – за смаком
кориця мелена – щіпка
оселедець – 2 шматочки філе
зелень – для прикраси

Як приготувати Теплий салат з моркви з сухофруктами і оселедцем

Більшості з нас місцева естонська кухня не знайома. Відкрию секрет однієї з овочевих салатів, який мені спромоглося спробувати.

Покроковий рецепт

У великій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте дрібненько порізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Тушкуйте овочі 5-7 хвилин або до готовності, часто помішуючи дерев’яною ложкою.

Замочіть сухофрукти в чаші з теплою водою. 10 хвилин буде достатньо. Потім злийте зайву воду і розрізати плоди на дрібні шматочки. Додайте шматочки сухофруков в сковороду і, безперервно помішуючи, тушкуйте все ще 2-3 хвилини.

Додайте томатний соус, приправити перцем і корицею, тушкуйте ще кілька хвилин. Зніміть з вогню і остудіть.

Між тим, розріжте філе оселедця на шматочки розміром з укус, скрутіть рулетиком і закріпіть зубочисткою.

З чорного хліба виріжте за допомогою склянки гурток.

На гурток хліба викладете теплий салат з моркви, прикрасивши його оселедцем і зеленню. Приємного апетиту!