Улюблений італійський десерт, який можна приготувати в домашніх умовах всього за 30 хвилин.
Інгредієнти
Маскарпоне – 250 гр | |
Кава – 1 ч. л. | |
Яйця – 4 шт | |
Вершки 35% – 250 мл | |
Печиво Савоярді або дамські пальчики – 200 гр | |
Ром або коньяк – 2 ч. л. | |
Цукор – 100 гр | |
Какао-порошок або шоколад для посипання – 25 гр за бажанням |
Італійська кухня улюблена багатьма не тільки за свій смак, але і за легкість у приготуванні. Знаменитий класичний десерт тірамісу не виняток. Десерт легко приготувати без метушні з запіканням. Варто лише один раз спробувати і це культова страва стане незамінним атрибутом будь-якого святкового столу.
Покроковий рецепт
Приготувати чашку кави, додати туди 1 ч. л. алкоголю, залишити охолоджуватися.
Змішати яєчні жовтки 50 гр. цукру, поступово додати маскарпоне.
Збити вершки з цукром, додати 1 ч. л. алкоголю, внести яєчну суміш, отриману на 2-му кроці, все добре перемішати. Крем готовий.
У формі викласти шарами: печиво, попередньо вмочивши його в каву. Крем. Знову печиво і знову крем. При бажанні можна посипати торт зверху какао порошок або дрібно тертим шоколадом, але і без цього десерт вийти просто дивовижним. Торт треба поставити на добу в холодильник, що б він краще просочився.