Тірамісу домашнього приготування

Тірамісу домашнього приготування – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тірамісу – ніжний, повітряний і неймовірно смачний десерт, який прийшов до нас з Італії.

Інгредієнти

для печива:
Яйця – 3 шт.
цукор – 150 гр.
борошно – 150 гр.
цукрова пудра – 50 гр.
для крему:
сир “Маскарпоне” – 500 гр.
яйця – 2 шт.
цукор – 150 гр.
вершки (30%жирності) – 150 мл
какао – 50 гр.
кава натуральна мелена – 2ч.л.
лікер – 1 ст. л

Як приготувати Тірамісу домашнього приготування

Найчастіше цей десерт збирають з вже готових інгредієнти: сир «Маскарпоне», яйця, печиво «Савоярді», просякнуте заварним кави з лікером, і какао зверху. Я пропоную не використовувати куповане печиво, а зробити його самостійно. Що стосується вершкового сиру, можна звичайно і сир використовувати, але якщо хочете отримати в результаті ідеальний десерт, краще витратитися і купити саме маскарпоне. Десерт виходить дуже ніжним, м’яким і повітряним.

Покроковий рецепт

Отже, для приготування печива, візьміть три яйця, відокремте білки від жовтків і в окремих ємностях збийте до отримання дуже пишною і повітряної маси білки з 75 грамами цукру, і жовтки теж з 75 грамами цукру. Потім акуратно з’єднати обидві маси.

Додайте просіяне борошно і акуратно перемішайте силіконової лопаткою. Тісто має бути повітряним. Наповніть тістом кондитерський мішок.

На деко застелений пергаментом, видавлюйте длинненькие печиво, зверху посипте цукровою пудрою. Випікайте при температурі 180 градусів 10 хвилин. Духовку при цьому не відкривайте.

Тепер приступимо до приготування крему. Збийте 2 жовтки зі 100 грамами цукру, з’єднайте з вершковим сиром. Перемішайте до однорідної консистенції.

Окремо збийте 2 білки з цукром, що залишився, і 150 грам жирних вершків, в різних ємностях. Додайте в крем спочатку білки, а потім і вершки. Крем виходить дуже повітряний, легкий і добре тримає форму.

Зваріть заварний кави, охолодіть його, за бажанням додайте в каву лікер і підготуйте посуд для десерту. Викладіть на дно форми трохи крему, потім вмочіть печиво з двох сторін в холодну каву і викладіть на крем, потім знову шар крему. Зверху посипте какао і поставте десерт в холодильник мінімум на кілька годин.