Не складна в приготуванні і дуже смачні тістечка. Порадує і дітей і дорослих.
Інгредієнти
Борошно – 600гр дивіться на око, якщо мало, додайте ще | |
Яйця – 5 шт | |
Цукор – 250 -300 гр | |
Сметна – 250 гр | |
Сода – 1 ч. л. | |
Розпушувач тіста – 1 пачка | |
Варена згущене молоко – 1 банка | |
Масло вершкове – 250 гр | |
Горіхи волоські – 200 гр для посипання |
Головне в приготуванні бісквітного пироженного це-тісто. Якщо трохи переборщити з борошном, то бісквіт стане жорстким, тому необхідно дотримуватися пропорції. Ну а крем готувати простіше простого!
Покроковий рецепт
Починаємо з тіста. П’ять яєць збиваємо з цукром за допомогою міксера. Додаємо сметану,змішану з содою і розпушувач. Трохи збиваємо до однорідної консистенції і починаємо додавати борошно, порційно. Розмішуємо віночком до тих пір, поки тісто не стане густим.
Далі додаємо ще борошна і продовжуємо місити тісто рукою, так, щоб перестало прилипати до рук. Готове тісто ділимо на чотири частини і ліпимо кульки. Залишаємо на 20 хвилин.
Коли тісто трохи “відпочило” , можна приступати до розкочування. Розкачуємо тісто не дуже тонко, приблизно 1 см завтовшки і вирізаємо з допомогою форми кружальця. Випікаємо кружечки приблизно 15 хвилин при 180 градусах, до почервоніння.
Після того, як всі бісквітні кружечки спеклися, приступаємо до начинки. В принципі, крем можна використовувати будь-який, але простіше масла і згущеного молока-не придумати. Одну пачку вершкового масла збиваємо міксером до кремоподібного стану, і додаємо банку вареного згущеного молока. Збивати потрібно до тих пір, поки крем не приобрет однорідний колір.
Одне остигле печиво змащуємо кремом і зверху укладаємо друге, трохи притискаємо, щоб крем трохи вийшов за краї. Обвалюємо тістечкові в подрібнених волоських горіхах. Тістечкові Вуппі готові!