Тісто для дріжджових пирогов (пиріжки в духовці)

Тісто для дріжджових пирогов (пиріжки в духовці) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріжки, приготовані за цим рецептом, виходять смачними і м’якими. Таке дріжджове тісто також підійде для булочок.

Інгредієнти

Молоко – 1 стакан
Борошно пшеничне – близько 2 склянок
Яйце – 1 шт
Масло вершкове або маргарин – 120 гр
Цукровий пісок – 1,5 ст. л
Сіль – 0,5 ч. л.
Дріжджі – 1 ч. л. з горбом
Масло рослинне – 70 гр
Начинка будь – скільки буде потрібно

Як приготувати Тісто для дріжджових пирогов (пиріжки в духовці)

Намагайтеся не перегріти молоко, щоб дріжджі не зварилися. У той же час в дуже холодному молоці дріжджі не активуються. Начинка підійде будь-яка: солодка, овочева або м’ясна. Ми приготуємо пиріжки з печінкою і рисом.

Покроковий рецепт


Відміряємо потрібну кількість необхідних інгредієнтів. Масло або маргарин розтоплюємо на повільному вогні.


Підігріваємо молоко, додаємо в нього дріжджі.

Додаємо цукровий пісок і залишаємо на пару хвилин, щоб дріжджі подіяли.


Вливаємо в миску з расходившимися дріжджами вершкове і рослинне масло.


Додаємо яйце і сіль. Добре перемішуємо продукти.


Поступово додаємо борошно і замішуємо досить густе тісто.


Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 30-50 хвилин. Чекаємо коли тісто підніметься.


Готове тісто ділимо на частини. Кожну з них перетворюємо в коржик, на середину якої кладемо будь-яку начинку. Защипуємо і формуємо пиріжок.

Пиріжки викладаємо на змащене маслом деко і залишаємо на 15 хвилин. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.


Випікаємо пиріжки в нагрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Зарумянившиеся пиріжки виймаємо і змащуємо зверху невеликою кількістю масла.


Пригощаємо домочадців смачною домашньою випічкою.