Пиріжки, приготовані за цим рецептом, виходять смачними і м’якими. Таке дріжджове тісто також підійде для булочок.
Інгредієнти
Молоко – 1 стакан | |
Борошно пшеничне – близько 2 склянок | |
Яйце – 1 шт | |
Масло вершкове або маргарин – 120 гр | |
Цукровий пісок – 1,5 ст. л | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Дріжджі – 1 ч. л. з горбом | |
Масло рослинне – 70 гр | |
Начинка будь – скільки буде потрібно |
Намагайтеся не перегріти молоко, щоб дріжджі не зварилися. У той же час в дуже холодному молоці дріжджі не активуються. Начинка підійде будь-яка: солодка, овочева або м’ясна. Ми приготуємо пиріжки з печінкою і рисом.
Покроковий рецепт
Відміряємо потрібну кількість необхідних інгредієнтів. Масло або маргарин розтоплюємо на повільному вогні.
Підігріваємо молоко, додаємо в нього дріжджі.
Додаємо цукровий пісок і залишаємо на пару хвилин, щоб дріжджі подіяли.
Вливаємо в миску з расходившимися дріжджами вершкове і рослинне масло.
Додаємо яйце і сіль. Добре перемішуємо продукти.
Поступово додаємо борошно і замішуємо досить густе тісто.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 30-50 хвилин. Чекаємо коли тісто підніметься.
Готове тісто ділимо на частини. Кожну з них перетворюємо в коржик, на середину якої кладемо будь-яку начинку. Защипуємо і формуємо пиріжок.
Пиріжки викладаємо на змащене маслом деко і залишаємо на 15 хвилин. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.
Випікаємо пиріжки в нагрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Зарумянившиеся пиріжки виймаємо і змащуємо зверху невеликою кількістю масла.
Пригощаємо домочадців смачною домашньою випічкою.