Тісто для вареників на кефірі

Тісто для вареників на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для вас, милі господині і любителі смачних вареників, пропонується рецепт замісу тесту на кефірі. Вареники на такому тесті виходять пишними, готувати їх краще на пару.

Інгредієнти

яйце – 1 шт.
кефір – 250 мл
сода – 0,5 ч. л.
сіль – 1 ч. л.
борошно – 450 гр
цукор – 1 ст. л. для вареників з солодкою начинкою

Як приготувати Тісто для вареників на кефірі

Для рецепту використовується класичний набір інгредієнтів для тіста: борошно, яйце куряче, сіль, сода. У якості рідкого інгредієнта у нас – кефір. Якщо плануєте готувати вареники з солодкою начинкою, то до складу інгредієнтів слід ввести ще цукровий пісок. Для замісу тіста підбираємо 2 миски, приступаємо.

Покроковий рецепт

У миску розбиваємо одне куряче яйце.

Збиваємо яйце, скориставшись або звичайною столовою виделкою або вінчиком.

В отриману яєчну масу вливаємо кефір, підсипаємо сіль у зазначеній кількості. На цьому ж етапі слід ввести цукор (для солодких вареників).

В іншу миску (побільше) просіваємо разом з содою борошно. В центрі робимо лунку.

В борошняну лунку вливаємо кефірну суміш. Починаємо перемішувати.

Процес замісу тіста для вареників продовжуємо на столі, припорошенном борошном.

Перед виготовленням вареників рекомендується дати тісту відпочити під тканинним рушником. З такого тіста краще готувати вареники на пару. Приємних вам кулінарних клопоту!