Для вас, милі господині і любителі смачних вареників, пропонується рецепт замісу тесту на кефірі. Вареники на такому тесті виходять пишними, готувати їх краще на пару.
Інгредієнти
яйце – 1 шт. | |
кефір – 250 мл | |
сода – 0,5 ч. л. | |
сіль – 1 ч. л. | |
борошно – 450 гр | |
цукор – 1 ст. л. для вареників з солодкою начинкою |
Для рецепту використовується класичний набір інгредієнтів для тіста: борошно, яйце куряче, сіль, сода. У якості рідкого інгредієнта у нас – кефір. Якщо плануєте готувати вареники з солодкою начинкою, то до складу інгредієнтів слід ввести ще цукровий пісок. Для замісу тіста підбираємо 2 миски, приступаємо.
Покроковий рецепт
У миску розбиваємо одне куряче яйце.
Збиваємо яйце, скориставшись або звичайною столовою виделкою або вінчиком.
В отриману яєчну масу вливаємо кефір, підсипаємо сіль у зазначеній кількості. На цьому ж етапі слід ввести цукор (для солодких вареників).
В іншу миску (побільше) просіваємо разом з содою борошно. В центрі робимо лунку.
В борошняну лунку вливаємо кефірну суміш. Починаємо перемішувати.
Процес замісу тіста для вареників продовжуємо на столі, припорошенном борошном.
Перед виготовленням вареників рекомендується дати тісту відпочити під тканинним рушником. З такого тіста краще готувати вареники на пару. Приємних вам кулінарних клопоту!