Тісто на той самий, нескінченно улюблений “Медовик”.
Інгредієнти
Борошно – 470 р. | |
Цукор – 150 р. | |
Яйця – 3 шт. | |
Мед – 90 р. | |
Вершкове масло – 70 р. | |
Сода – 2 ч. л. |
Для багатьох просто не існує торта смачніше, ніж “Медовик”. Перепробувавши масу тістечок, шедевральных тортів, все одно заходячи в кращу кондитерську міста обирають саме його – рідний, ніжний слойоний торт зі смаком меду і сметани. Не дивлячись на його популярність, існує безліч різних рецептів приготування тих самих неймовірних тонких коржів. У нашому рецепті тісто виходить особливо ніжним, а коржі неповторно смачними.
Покроковий рецепт
Знадобиться залізна і чи скляна, жаростійка миска, в неї кладемо мед і відправляємо на парову баню. Мед краще брати справжній, не розбавлений магазинний.
Як тільки мед злегка підтанув, розбиваємо яйця і додаємо туди масло і цукор. Заважаємо віником, чекаємо поки суміш стане однорідною і масло повністю не розтане.
Заважаємо дуже інтенсивно, щоб не зварилися яйця. Вогонь зменшити на середній.
Продовжуючи заважати додаємо соду, суміш стане рости і перетвориться в піну.
Вводимо борошно, не всю відразу, поступово. Муки може знадобиться менше, ніж вказано в рецепті. Тісто забивати не треба. Спочатку ввели половину борошна, дали тісто постояти, охолонути, потім ввели інше.
Тісто необхідно скачати в кулю і дати ще 10 хвилин полежати.
Ділимо на 10-12 однакових частин.
корж випікати 2 хвилини
Розкачуємо тоненький коло, приблизно 3 міліметри. Розкачуємо відразу на пергаменті, обрізаємо по формі, вилочкою по всьому діаметру робимо дірочки. Випікаємо 2 хвилини при температурі 170 градусів.
Папір відразу не знімати, інакше пошкодиться корж! Чекаємо, щоб всі коржі охолонуть і знімаємо пергамент.
Просочуємо будь-яким улюбленим кремом, особливо добре поєднується карамель і сметано-вершковий крем. Щоб коржі вийшли соковитими і просочилися як слід, їх краще залишити в холодильнику просочуватися кремом приблизно на ніч.