Томатний гаспачо з креветками та сорбетом з манго

Томатний гаспачо з креветками та сорбетом з манго – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Томатний гаспачо з креветками та сорбетом з манго

Склад:

– солодкі помідори 3 шт;
– креветки 150 гр.;
– лимон;
– олія оливкова;
– сіль;
– зелень базиліка.

Приготування.

Сорбет складається з цукрового сиропу і фруктового пюре. Бути може хтось подумає, що це не сумісні продукти. Але повірте, це дуже смачно.
Помідори ріжемо на часточки, потім видаляємо плодоніжки і знімаємо шкірку. Складаємо в каструлю. Заправляємо помідори соком лимона. Злегка солимо. Збиваємо томати блендером. У процесі збивання заправляємо оливковою олією.
На розпечену сковорідку наливаємо оливкову олію, і закладаємо заздалегідь очищені креветки. Даємо їм підрум’яниться з одного боку, і перевертаємо на другу. Після того як перевернули на другу сторону, ми можемо їх злегка присолити. Чекаємо буквально одну хвилинку і відставляємо креветки.
Після того як посмажили креветки, ми їх викладаємо на серветку і даємо стекти маслу. Щоб прискорити процес, можна накрити серветкою їх зверху.
Дрібною соломкою нарізаємо зелень базиліка.
Основа для супу готова. Зелень готова. Креветки готові. Сорбет теж готовий. Можемо почати збирати блюдо.
Викладаємо основу нашого супчика в глибоку тарілку. Потім кладемо кульку сорбету в центр. По боках викладаємо креветки. Посипаємо зеленню базиліка. І заправляємо оливковою олією.
Блюдо готове. Приємного апетиту.