Готувати будемо з булгуром. Він не вимагає промивання і з ним бульйон виходить наваристим і прозорим.
Інгредієнти
Риба (голова, хвіст) – 300 г в моєму випадку форель, але можна взяти будь-яку | |
Картопля – 4 | |
Томат – 1 | |
Морква – 1 | |
Цибуля – 1 | |
Перець горошком – За смаком | |
Булгур – 50-70гр |
Горбушу я люблю не тільки за відсутність кісток, ніжний смак та приємну ціну. Хороша вона і тим, що засвоюється набагато краще ніж курка або м’ясо.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні інгредієнти…
Рибу я опускаю в киплячу воду (2 літри).
Картопля нарізаю кубиками 1×1.5
Моркву соломкою шаткую
Цибулю ріжу дрібно, кубиками
Томат у мене заморожений, нарізану часточками.
Рибу потрібно варити 20 хвилин в солоній воді(сіль за смаком). Поки готується бульйон, цибулю, томат і моркву відправляємо на сковороду з розпеченим рослинним маслом. Засмажку я припускаю хвилин 15. Як тільки морква стає м’якою, вимикаю.
Готову рибу розбираємо на невеликі шматочки, а в киплячий бульйон кладемо картоплю і булгур.
Знімаємо навар і після того як суп знову закипить, вже з крупою і картоплею, додаємо зажарку, перець горошком і горбушу.
Хвилин через 15, коли булгур буде готовий, вимикаємо і даємо настоятися ще хвилин 10.
Заправляти можна зеленню і сметаною. Приємного апетиту!