Мій улюблений і дуже смачний торт сметанний медовик.
Інгредієнти
Для тіста: | |
вершкове масло – 150 г розм’якшеного | |
мед – 3 столові ложки | |
цукор – 1/2 склянки | |
сода – 2 чайні ложки не гашене! в оцті | |
яйця курячі – 3 шт. | |
борошно – 1-2 склянки дивитися по консистенції | |
Для начинки: | |
цукор – 1 склянка | |
волоські горіхи – 100-150 г | |
чорнослив – 100-150 г | |
Сметана – 1 банку |
Його можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Обов’язкове дотримання умов у приготуванні: торт медовик повинен після випічки і просочення постояти кілька годин, а то і всю ніч. Як просочення для торта медовик я використовую сметанний крем, який просто збивається з цукром. Торт виходить ніжним, повітряним, а крем практично весь вбирається. Рецепт торта медовик з фотографіями представлений нижче.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти…
У чашу насипаємо пів склянки цукру, вбиваємо його з 3-ма яйцями за допомогою виделки. Додаємо вершкове масло, 3 столові ложки меду і 2 чайні ложки соди (гасити соду оцтом не треба).
Потім чашу з сумішшю ставимо на водяну баню на 5-7 хвилин, весь час перемішуючи. Маса стає карамельної і піниться завдяки соді. Далі знімаємо чашу з масою з водяної бані і додаємо просіяне борошно. Знову ретельно перемішуємо. Тісто залишаємо відпочити на 30 хвилин, загорнувши його в харчову плівку або накривши його бавовняним рушником.
Масу ділимо на 4 частини (можна і більше), розкачуємо максимально тонке тісто. Тісто по формі розподіляємо тонким шаром. Випікаємо корж протягом 7-9 хвилин, при температурі 170 градусів до рум’яного кольору. Коржі при випіканні сильно піднімаються.
Готуємо сметанний крем для медовика.
Візьміть сметану (сметану потрібно брати холодну). Спочатку збийте сметану, а потім насипайте потроху цукор. Збивайте, поки маса не стане однорідною і потрібної консистенції (тільки не перетворіть сметану в вершкове масло). Якщо не впевнені у своїй сметані, можна додати, для страховки, загусник.
Промиваємо горіхи і колем їх на шматочки. Родзинки промиваємо і заливаємо окропом, він розмокне за 5-10 хвилин. У крем додаємо колоті горіхи і розм’якшений родзинки, перемішуємо. Сухі краї охололих коржів обрізаємо, щоб бічні частини торта краще просочилися. Обрізані шматочки перекладаємо в чашку для блендера і подрібнюємо, отримуючи при цьому крихту. Коржі змащуємо кремом, викладаючи один на інший спечені шари тіста. Подрібненої крихтою посипаємо торт з усіх боків.
Залишаємо торт мінімум на 5 годин, а ще краще на ніч. Медовик просочився і став м’яким. Можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!