Торт Медовик зі сметанним кремом

Торт Медовик зі сметанним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготувати інгредієнти…

У чашу насипаємо пів склянки цукру, вбиваємо його з 3-ма яйцями за допомогою виделки. Додаємо вершкове масло, 3 столові ложки меду і 2 чайні ложки соди (гасити соду оцтом не треба).

Потім чашу з сумішшю ставимо на водяну баню на 5-7 хвилин, весь час перемішуючи. Маса стає карамельної і піниться завдяки соді. Далі знімаємо чашу з масою з водяної бані і додаємо просіяне борошно. Знову ретельно перемішуємо. Тісто залишаємо відпочити на 30 хвилин, загорнувши його в харчову плівку або накривши його бавовняним рушником.

Масу ділимо на 4 частини (можна і більше), розкачуємо максимально тонке тісто. Тісто по формі розподіляємо тонким шаром. Випікаємо корж протягом 7-9 хвилин, при температурі 170 градусів до рум’яного кольору. Коржі при випіканні сильно піднімаються.

Готуємо сметанний крем для медовика.
Візьміть сметану (сметану потрібно брати холодну). Спочатку збийте сметану, а потім насипайте потроху цукор. Збивайте, поки маса не стане однорідною і потрібної консистенції (тільки не перетворіть сметану в вершкове масло). Якщо не впевнені у своїй сметані, можна додати, для страховки, загусник.

Промиваємо горіхи і колем їх на шматочки. Родзинки промиваємо і заливаємо окропом, він розмокне за 5-10 хвилин. У крем додаємо колоті горіхи і розм’якшений родзинки, перемішуємо. Сухі краї охололих коржів обрізаємо, щоб бічні частини торта краще просочилися. Обрізані шматочки перекладаємо в чашку для блендера і подрібнюємо, отримуючи при цьому крихту. Коржі змащуємо кремом, викладаючи один на інший спечені шари тіста. Подрібненої крихтою посипаємо торт з усіх боків.

Залишаємо торт мінімум на 5 годин, а ще краще на ніч. Медовик просочився і став м’яким. Можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!