Торт «Пташине молоко» – це дуже ніжний десерт з легким, повітряним, і шалено смачним суфле.
Інгредієнти
для бісквіта: | |
яйця – 3 шт. | |
цукор – 100 гр. | |
борошно – 80 гр. | |
какао – 1ст.л. | |
масло вершкове – 100 гр. | |
розпушувач – 1ч.л. | |
для суфле: | |
Білки – 5 шт. | |
цукор – 200 гр. | |
масло вершкове – 150 гр. | |
сметана – 150 гр. | |
ванільний цукор – 1 год.л. | |
желатин – 25 гр. | |
лимонна кислота – на кінчику ножа. | |
для прикраси: | |
шоколад чорний – 50 гр. | |
масло вершкове – 25 гр. |
Пропоную свій варіант приготування такого смачного тортика. Він з’єднує ніжний шоколадний бісквіт і повітряне, з тонким і вишуканим смаком суфле, яке просто тане в роті.
Покроковий рецепт
Для початку приготуємо бісквіт. Для цього збиваємо яйця з цукром в пишну піну за допомогою міксера.
Потім додаємо просіяне борошно, розпушувач і какао. Все добре перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло. Ще рас все перемішуємо. Консистенція тіста повинна нагадувати сметану.
Випікаємо корж в рознімної формі (у мене 26 сантиметрів), попередньо застеленому пергаментом і змащеній вершковим маслом, при температурі 180 градусів 20 хвилин. Якщо використовувати форму з діаметром менше ніж 26 см, тоді бісквіт потрібно буде розділити на 2 коржа, так як його товщина буде велика для одного торта. Бісквіт по готовності остудіть, і вийміть з форми.
Тепер приготуємо суфле. Желатин замочіть холодною кип’яченою водою. Тим часом поставте на плиту сотейник і зваріть сироп з 150 грамів цукру і 2 столових ложок води. Збийте п’ять білків з дрібкою лимонної кислоти до стійких піків. Збиваючи білки, вливайте тонкою цівкою до них гарячий сироп і продовжуйте збивати ще 5 хвилин, поки маса не охолоне до кімнатної температури.
Окремо збийте розм’якшене вершкове масло з цукром і ваніліном, поступово додайте сметану і продовжуйте збивати до пишноти. Змішайте збиті білки з масляним кремом.
Желатин розчиніть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але не доводите до кипіння. Влийте його в вийшло суфле і перемішайте. Тепер готовий крем вилийте у форму на бісквіт і поставте в холодильник на одну годину.
Для прикраси розтопіть шоколад на водяній бані. І залийте зверху торт, або нанесіть свій малюнок за бажанням. Поставте в холод ще на одну годину. Акуратно пройдіться ножиком між тортом і рознімної формою і вийміть торт з неї. Приємного апетиту.