Самий популярний в Італії десерт. Ніжний і повітряний…як в рекламі ))
Покроковий рецепт
Просочення: зварити міцну каву. Процідити. Остудити.
Додати вино або лікер, бренді, коньяк. Спробувати, повинно сподобатися (не раджу додавати цукор, оскільки і так все буде солодко).
Жовтки відокремити від білків. Розтерти (жовтки) з цукром і ваніліном до білого кольору.
Додати маскарпоне. Акуратно перемішати (ложкою).
Білки збити в міцну піну. Додати до вище приготовану (жовтково-сирну) масу. Акуратно перемішати.
Полуницю нарізати уздовж (5-7 шт відкласти для прикраси).
Палички занурюємо в остиглу кавову просочення (робимо це швидко, щоб вони не розмокли в руках). Викладаємо їх по дну форми.
Заливаємо 1/2 крему. Розрівнюємо.
Викладаємо шар полуниці.
Знову викладаємо палички, просочені кави.
І знову шар залишився крему. Розрівняти. Поставити в холодильник на 5-6 годин (можна на ніч). Коли Тірамісу застигне, дістати його з холодильника. Нарізати уздовж полуницю і прикрасити верх торта.
Зняти форму. Акуратно нарізати на шматочки (торт дуже ніжний) і подавати до столу. Насолоджуйтесь і будьте впевнені, тарілки будуть порожні!
P. S.
Можна полуницею прикрасити торт з боків, але за мною стояла черга голодних дітей і чоловіка, і мені вже нічого не дали створити…)