Торт «Їжа богів»

Торт «Їжа богів» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Назва торта говорить. Поєднання волоських горіхів зі згущеним молоком, м’яким бісквітом і бананами – смакота! Рекомендую спробувати.

Інгредієнти

Яйця – 4 штуки 3 яйця – на тісто і 1 – на крем
Цукор – 2 склянки
Сметана – 1 стакан
Борошно – 1,5 склянки на тісто
Борошно – 2 столові ложки на крем
Сода – 1/2 чайної ложки
Згущене молоко – 1 банка
Вершкове масло – 180 грам
Молоко – 1 стакан
Волоські горіхи – 200 грам

Як приготувати Торт «Їжа богів»

Ви пам’ятаєте смаки з дитинства? Вершковий смак тодішнього морозива, домашнього сиру з бабусиної запіканки, імпортних вафель куку-руку? У кожного свій смак дитинства, у мене це – торт “їжа богів”.

Покроковий рецепт

Яйця збиваємо з цукром. Перевірте, щоб посуд була суха, інакше об’ємної піни не вийде.

Додаємо сметану, борошно, соду, все перемішуємо.

Виливаємо тісто на змащену маслом форму.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо корж 30 хвилин. Головне тут, щоб корж пропікся, якщо він вийшов не дуже пишним, не засмучуйтеся, нам від нього потрібні тільки стінки.

Готуємо крем. У невеликій каструлі, яйце розтираємо зі склянкою цукру, додаємо просіяне борошно і молоко, ретельно перемішуємо і ставимо на повільний вогонь, варити, не доводячи до кипіння. Постійно помішуємо, не допускаючи утворення грудок. Як тільки крем загусне, знімаємо з вогню, ставимо остигати.

Коли крем охолоне, змішуємо його з згущеним молоком і маслом, останнє треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було еластичним.

Додаємо подрібнені волоські горіхи (їх можна злегка обсмажити, але це не обов’язково).

Виймаємо з коржа середину, залишаючи тільки стінки і дно, подрібнюємо і вийшла бісквітну крихту додаємо в крем.

Добре все перемішуємо і викладаємо назад в корж. Прибираємо в холодильник для просочення на кілька годин.

Дістаємо з холодильника, прикрашаємо бананами.
Торт готовий до подачі. Приємного чаювання!