Назва торта говорить. Поєднання волоських горіхів зі згущеним молоком, м’яким бісквітом і бананами – смакота! Рекомендую спробувати.
Інгредієнти
Яйця – 4 штуки 3 яйця – на тісто і 1 – на крем | |
Цукор – 2 склянки | |
Сметана – 1 стакан | |
Борошно – 1,5 склянки на тісто | |
Борошно – 2 столові ложки на крем | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Згущене молоко – 1 банка | |
Вершкове масло – 180 грам | |
Молоко – 1 стакан | |
Волоські горіхи – 200 грам |
Ви пам’ятаєте смаки з дитинства? Вершковий смак тодішнього морозива, домашнього сиру з бабусиної запіканки, імпортних вафель куку-руку? У кожного свій смак дитинства, у мене це – торт “їжа богів”.
Покроковий рецепт
Яйця збиваємо з цукром. Перевірте, щоб посуд була суха, інакше об’ємної піни не вийде.
Додаємо сметану, борошно, соду, все перемішуємо.
Виливаємо тісто на змащену маслом форму.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо корж 30 хвилин. Головне тут, щоб корж пропікся, якщо він вийшов не дуже пишним, не засмучуйтеся, нам від нього потрібні тільки стінки.
Готуємо крем. У невеликій каструлі, яйце розтираємо зі склянкою цукру, додаємо просіяне борошно і молоко, ретельно перемішуємо і ставимо на повільний вогонь, варити, не доводячи до кипіння. Постійно помішуємо, не допускаючи утворення грудок. Як тільки крем загусне, знімаємо з вогню, ставимо остигати.
Коли крем охолоне, змішуємо його з згущеним молоком і маслом, останнє треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було еластичним.
Додаємо подрібнені волоські горіхи (їх можна злегка обсмажити, але це не обов’язково).
Виймаємо з коржа середину, залишаючи тільки стінки і дно, подрібнюємо і вийшла бісквітну крихту додаємо в крем.
Добре все перемішуємо і викладаємо назад в корж. Прибираємо в холодильник для просочення на кілька годин.
Дістаємо з холодильника, прикрашаємо бананами.
Торт готовий до подачі. Приємного чаювання!