Традиційний рецепт варених раків, стати в нагоді в скарбничці рецептів кожної господині!
Інгредієнти
раки – 2 кг | |
лимон – 2 шт. | |
кріп – за смаком | |
сіль – 3 ст. л. |
Варені раки під чашку ароматного, пінного пива! Що може бути цікавіше, ніж процес оброблення раків. До кінця жовтня, коли сезон раків плавно підходить до завершення, на нашому столі дивовижні страви з варених раків практично щодня. Сьогодні я розповім, як правильно варити раків, адже технологій приготування величезна кількість.
Покроковий рецепт
Після того, як ви придбали або наловили раків, їх потрібно відправити в холодну проточну воду і замочити на кілька годин. Якщо ви плануєте варити раків в молоці, то для цього потрібно замочити в молоці. Завдяки молоку, м’ясо ставати ще більш ніжним і соковитим.
Так як раків варять тільки живими, їх варто обережно промити. Увага! Будьте обережні! Тримайте ссавця міцно за спинку.
Ставимо воду на плиту і доводимо до кипіння. Раків варять в пиві, молоці, розсолі і навіть квасі.
Солимо воду, яка тільки що скипіла. Солити слід виходячи з пропорцій 1 столова ложка на літр води.
Відправляємо раків один за іншим у вируючу воду. Варяться ласощі від 15 до 40 хвилин, в залежності від їх розміру. Наша страва буде готове через 25 хвилин. Важливо! Перевірене м’ясо досить жорстке, сухе, не забувайте про час.
Додаємо кріп і лимон.
Після того, як зелені раки стали яскраво-червоними, можна вимикати газ і накрити кришкою. Дамо постояти в готовому розсолі хвилин 10-15.
Немає нічого простіше і ніжніше рачиного м’яса. Процес варіння не доставляє особливих труднощів і клопотів, а результат просто вражаючий. Зберіть сім’ю за великим столом, насолоджуючись смаком традиційного рецепту – вареним раками! Приємного апетиту.