Цитрусова великдень з маскарпоне

Цитрусова великдень з маскарпоне – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Змішати в одній мисці 400 г сиру, 1 склянка охолодженої сметани і 8 столових ложок сиру маскорпоне. Все перемішати за допомогою ложки до однорідної маси. (Порада: сметану краще беріть жирну, вона буде густіше і сирна паска вийти щільною).

3 курячих яйця по одному збити в сирно-сирну суміш.

Додати 1 пакетик ванільного цукру або 5 г ваніліну (можна ще додати білого цукру піску, якщо ви любите солодку сирну паску).

Влити 100 мл вершків. Все гарненько перемішати.

Апельсин помити, витерти насухо. Натерти цедру апельсина на дрібній тертці (саме цедру, білу частину шкірки краще не чіпати, а то сирна паска з сиром може через неї гірчити).

І додати апельсинову цедру в приготовлену сирно-сирну суміш. Все ретельно перемішати столовою ложкою.

Форму вистелити марлею в два шари і щільно викласти в неї сирну суміш. Застелити зверху серветкою і поставити під гніт. Витримати сирну паску з маскарпоне на холоді протягом доби в прохолодному місці (не в холодильнику).

Через добу…
На пасочницу покласти плоску тарілку. Перевернути пасочницу (разом з тарілкою) з сирною сумішшю головою верх, обережно викласти великдень з сиром, акуратно знявши марлю.

Прикрасити на свій розсуд (цукатами, горіхами, родзинками, шоколадом, насінням…). Приємного апетиту!