Мастика готується з пластичного зефіру, який називається Marshmallow. Ця універсальна база зробить покриття гладким і рівним.
Інгредієнти
Зефір білий – 360 г 4 пачки по 90 г | |
Цукрова пудра – 250 г | |
Харчові барвники – . | |
Харчові фломастери – . | |
Утюжок для мастики – . | |
Харчової клей . | |
Лимонний сік – . По необхідності |
Цукрова мастика – простий і універсальний матеріал, який готується за різними рецептами – їх понад 10. Тут представлений базовий рецепт без додавання інертного сиропу, шоколаду та білого айсинга. Досить 2-3 інгредієнтів, і ваша мастика готова до творчості.
Покроковий рецепт
Розтопіть зефір в мікрохвильовій печі або на водяній бані до консистенції безе. Додайте трохи лимонного соку, якщо зефір буде занадто щільним. Він має клеїтися до рук, тому не чіпайте пальцями.
Використовуйте сито, щоб просіяти цукрову пудру. Так ви відокремте грудочки, а мастика стане дуже гладкою, без бульбашок.
Як тільки вона буде готова, відразу забирайте в мішок, щоб ізолювати від повітря. Вона швидко сохне – відокремлюйте потрібну кількість для роботи з прикрасами.
Перед створенням їстівних виробів замісіть у мастику барвники. Заздалегідь змішайте ті кольори, які потрібні для створення відтінку. Довго вимішуйте, якщо не хочете отримати перламутровий колір або розлучення. Якщо задумка за типом «кольору хакі», хаотично пам’ятайте мастику.
Для покриття мастикою торта використовуйте праску і сгладьте поверхню без освіти кутів.