Цветаевский пиріг з яблуками в мультиварці

Цветаевский пиріг з яблуками в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спершу варто зайнятися приготуванням тіста. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте в нього 100 мл сметани, соду і борошно. Замісіть м’яке, дуже пластичне, можна сказати “пухнасте” тісто.

Яблука для цього пирога краще брати кислі, чим кисліше, тим цікавіше буде у пирога післясмак. Очистіть яблука від шкірки, розріжте навпіл, а потім кожну половинку на великі часточки.

Застеліть дно чаші пергаментом і викладіть тісто, розподіляючи його так, щоб основа пирога стала схожою на кошик з високими бортиками.

Для крему змішайте 250 мл сметани, 50 грам цукру і 1 яйце. Збивати крем не потрібно, достатньо просто ретельно перемішати. Якщо яблука і сметана надто кислі або ви просто любите більш солодку випічку, то додайте ще 1 столову ложку цукру. Викладіть яблука на тісто і залийте кремом.

Встановіть режим “Випічка” на мультиварці. Як правило, час випікання становить 1 годину, однак, як показує практика, для повної готовності пирога цілком вистачає 50 хвилин. Діставати заливний пиріг не поспішайте, дайте йому повністю охолонути, інакше весь крем може витекти прямо у ваші руки.