Маринована цвітна капуста по-корейськи – смачна і ароматна закуска для святкового меню!
Інгредієнти
Капуста кольорова – 1 головка | |
Оцет – 2 ст. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Суміш перців – 1 / 2 ч. л. | |
Часник – 2 шт. | |
Груша – 1 шт. | |
Перець горошком – 3 шт. | |
Цукор – 1 ч. л. | |
Сіль – 2 ч. л. | |
Цибуля – 1 шт. |
Маринувати можна не тільки морквину в корейському стилі, але і інші овочі, зокрема і цвітну капусту. Таке блюдо виходить дуже ніжним, пряним і колоритним. Готуватися маринована капуста набагато швидше, ніж морква, а за смаком – ідеальна зі всіх сторін! Спробуйте приготувати таку закуску до святкового столу, до того ж – приготування займе не більше 25 хвилин разом з відварюванням овоча!
Покроковий рецепт
Першим етапом потрібно очистити від корінців капусту, порубати на шматочки середньої величини і залити водою в глибокій каструлі. Відварити капусту аль денте – до напівготовності.
Тим часом, приготувати маринад для капусти. Для цього потрібно змішати масло, спеції, оцет, цукор і сіль. Спеції, сіль і цукор можна замінити на готову приправу для корейських солінь.
Нарізати цибулю півкільцями і всипати до маринаду.
Нарізати шматочками грушу і всипати до цибулі.
Додати капусту, перемішати і відправити маринувати блюдо на кілька годин, а краще – на ніч. Подавати закуску охолодженої до м’яса або риби. Приємного апетиту!