Корисний овоч збагатить раціон і стане відмінним доповненням до гарніру.
Інгредієнти
Цвітна капуста – 1 качан | |
Яйця – 2 шт | |
Панірувальні сухарі – 5 ст. л | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Олія для смаження – 5 ст. л | |
Сіль – за смаком |
Складно готувати їсти, коли у кожного члена родини свої уподобання і смаки. Чоловік любить цвітну капусту в хрусткій скоринці, а діти – в клярі. Знайшла спосіб, як зробити відразу два види смаження. Мінімальна термічна обробка зберігає максимальну кількість корисних речовин.
Покроковий рецепт
Капусту поділяю на суцвіття (почорнілі ділянки капусти обов’язково потрібно зрізати). Заливаю її окропом і ставлю на вогонь, щоб вона 3 хвилини покипела. Обов’язково воду треба посолити. Потім зливаю рідину і даю капусті 5 хвилин охолонути.
Яйця вбиваю в глибоку тарілку, трохи солю і гарненько збиваю.
На суху тарілку висипаю панірувальні сухарі.
Першу половину підготовленої капусти обсмажую в паніровці. Кожне суцвіття вмочую в яйце, а потім обвалюю в сухарях. Після цього викладаю капусту на розігріту сковороду. Обсмажую кожне суцвіття з двох-трьох боків до рум’яного кольору.
Готову капусту подаю з овочами і часником.
Залишилися яйця додаю борошна і все ретельно перемішую. Вливаю кляр у другу частину капусти, і викладаю суцвіття в розігріте масло.
Обсмажую з двох або трьох сторін. Подаю для дітей приготовану цвітну капусту з іншими свіжими вівцями. Як гарнір може бути картопля пюре або інша круп’яна каша.