Для страви підходить великий пропарений рис.
Інгредієнти
рис – 1 склянка | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
макарони (у вигляді рису) – 50 грам | |
турецький горох (нут) відварену – 100 грам | |
сіль – за смаком | |
часник – 3 зубчики | |
олія оливкова – 2 ст. ложки | |
масло вершкове – 50 грам | |
вода – 2,5 склянки |
Це гарнір з рису, вимовляється “пиляв”. Не плутайте з пловом!
Покроковий рецепт
Нут перебрати, промити і замочити на ніч у воді. Вранці воду злити і відварити у свіжій воді до готовності. Після охолодження розкласти порційно по мішечків і прибрати в морозилку. Використовувати в міру необхідності.
Рис перебрати і промити. Цибулю нарізати соломкою. Часник очистити, промити і розчавити часточки ножем. Відміряти потрібну кількість макаронів у вигляді рису (можна використовувати вермішель).
Вершкове масло розтопити на середньому вогні, додати оливкову олію. Додати цибулю, часник, відварений нут і макарони. Смажити до золотистого кольору.
Додати рис, перемішати. Залити киплячою водою. Додати сіль. Щільно прикрити кришкою. Готувати на повільному вогні до готовності. Подавати з овочами і зеленню, або як гарнір до м’ясних і овочевих страв.