Турецький шиш з яловичини – кефте по домашньому

Турецький шиш з яловичини – кефте по домашньому – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

За бажанням замість яловичини і баранини ви можете використовувати свинину, або фарш, що складається з суміші різних видів м’яса.

Інгредієнти

яловичий фарш – 600 грам
цибуля ріпчаста – 1 головка
сухарна крихта – 100 грам
часник – 2 великих зубчики
чебрець – 1 чайна ложка
чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки
паприка – 1/2 чайної ложки
червоний мелений перець – за смаком
сіль – за смаком
петрушка – невеликий пучок
оливкова олія – 1 столова ложка

Як приготувати Турецький шиш з яловичини – кефте по домашньому

Шиш – кефте дуже популярний в Туреччині. При традиційному приготування використовують м’ясо баранини або яловичини. Рекомендую як ситного і смачного страви на вечерю для всієї родини.

Покроковий рецепт


Цибулю і часник натерти на крупній тертці. Петрушку дрібно нарізати. Сухарную крихту змішати з натертим ріпчастою цибулею і часником, додати сіль, спеції і зелень.

До сухарній крихті додати м’ясний фарш, все добре перемішати(м’ясного фаршу повинна бути приблизно в два рази більше, ніж сухарної крихти). Готового фаршу для шиш – кефте потрібно дати “відпочити” 30 хвилин.

Через 30 хвилин фарш поділити на кілька порцій і скачати з них колобки, розміром близько 5 сантиметрів у діаметрі кожен.

З кожного колобка на бамбукових паличках сформувати кефте у вигляді ковбаски.

В піднос з кефте додати приблизно склянку води. Кефте злегка збризнути оливковою олією і поставити запікатися в духовку. У процесі запікання кожну паличку перевернути 1 разів, щоб запікання було рівномірним з двох сторін. Готову страву подати із зеленим салатом. За бажанням на гарнір можна запропонувати відварений рис.