За бажанням замість яловичини і баранини ви можете використовувати свинину, або фарш, що складається з суміші різних видів м’яса.
Інгредієнти
яловичий фарш – 600 грам | |
цибуля ріпчаста – 1 головка | |
сухарна крихта – 100 грам | |
часник – 2 великих зубчики | |
чебрець – 1 чайна ложка | |
чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки | |
паприка – 1/2 чайної ложки | |
червоний мелений перець – за смаком | |
сіль – за смаком | |
петрушка – невеликий пучок | |
оливкова олія – 1 столова ложка |
Шиш – кефте дуже популярний в Туреччині. При традиційному приготування використовують м’ясо баранини або яловичини. Рекомендую як ситного і смачного страви на вечерю для всієї родини.
Покроковий рецепт
Цибулю і часник натерти на крупній тертці. Петрушку дрібно нарізати. Сухарную крихту змішати з натертим ріпчастою цибулею і часником, додати сіль, спеції і зелень.
До сухарній крихті додати м’ясний фарш, все добре перемішати(м’ясного фаршу повинна бути приблизно в два рази більше, ніж сухарної крихти). Готового фаршу для шиш – кефте потрібно дати “відпочити” 30 хвилин.
Через 30 хвилин фарш поділити на кілька порцій і скачати з них колобки, розміром близько 5 сантиметрів у діаметрі кожен.
З кожного колобка на бамбукових паличках сформувати кефте у вигляді ковбаски.
В піднос з кефте додати приблизно склянку води. Кефте злегка збризнути оливковою олією і поставити запікатися в духовку. У процесі запікання кожну паличку перевернути 1 разів, щоб запікання було рівномірним з двох сторін. Готову страву подати із зеленим салатом. За бажанням на гарнір можна запропонувати відварений рис.