Спеції і сорт сиру можна міняти на ваш розсуд.
Інгредієнти
томати – 500 грам | |
часник – 3-4 зубчики | |
оливкова олія – 1 – 2 столових ложки | |
борошно – 2 столові ложки | |
томатна паста – 2 столові ложки | |
твердий сир – 100 грам | |
сіль – 1 чайна ложка | |
чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки | |
спеції – за смаком | |
вода, або курячий бульйон – 1 літр |
Ароматний, з насиченим смаком стиглих томатів, водночас легкий, ідеально підходить для розвантажувальних днів супчик. Ні одна турецька сім’я не обходиться без цієї страви на своєму столі. Пікантність додасть супу сорт сиру, який ви можете вибрати за своїм смаком.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні за рецептом інгредієнти.
Томати ретельно промиваємо під проточною водою. Заливаємо їх окропом на пару хвилин. Очищаємо їх від шкірки.
Очищені помідори нарізаємо невеликими кубиками.
У каструлі або глибокій сковороді розігріваємо оливкову олію, додаємо борошно. Постійно помішуючи, обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Потім викладаємо підготовлені томати, протертий на тертці часник, томатну пасту, обсмажуємо ще пару хвилин.
У каструлю додаємо 500 мл киплячої води або бульйону і подрібнюємо інгредієнти блендером.
Доливаємо залишився бульйон (воду), ретельно перемішуємо. Готуємо на повільному вогні ще хвилин 15. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо сіль, перець і спеції (базилік, м’яту або будь-які інші за вашим смаком).
При подачі посипаємо натертим сиром. При бажанні можна подавати з грінками. Приємного апетиту!