Турта – це унікальний грецький рецепт з глибини століть, дбайливо передавався господинями з покоління в покоління. Дуже смачний, з використанням недорогих продуктів. Ідеальний для повсякденного життя.
Інгредієнти
Гарбуз невеликого розміру – 700 гр | |
Рослинна олія – 60 мл | |
Цукор – 2 ст. ложки | |
Борошно – 450 гр | |
Вода – 200 мл | |
Сіль – щіпка | |
Цукрова пудра для декору – за смаком |
Для приготування знадобляться такі інгредієнти ( рецепт розрахований на 4 персони):
• Гарбуз невеликого розміру -700 гр.
• Рослинне масло – 60 гр.
• Цукор ( в даному випадку тростинний) – 2 столові ложки
• Борошно – 450 гр.
• Вода – 200 мл
• Сіль – щіпка
• Цукрова пудра для декору
Покроковий рецепт
Необхідно заздалегідь приготувати тісто (так як воно має полежати пару годин у холодильнику): просіваємо борошно в ємність для тесту, в центр насипаємо дрібку солі, повільно додаємо теплу воду і замішуємо круте тісто як на пельмені. Накриваємо плівкою, відправляємо в холодильник на 1 годину.
Готуємо начинку для пирога: гарбуз очищаємо, видаляємо насіння, натираємо на крупній тертці
Тісто ділимо на дві частини і тонко розкочуємо. Рослинна олія прожарюємо на вогні, охолодити 5 хвилин, змащуємо їм деко і повністю пласти тіста. Укладаємо один шар, повністю змащуємо маслом, зверху кладемо другий шар, в центр викладаємо начинку з гарбуза, посипаємо цукром, формуємо прямокутник, закриваємо начинку тістом верхнього шару. Всі змащуємо зверху маслом. Потім закриваємо конвертиком частинами нижнього шару, змащуємо маслом. Відправляємо в духовку і запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів
дістаємо пиріг, посипаємо цукровою пудрою, подаємо до чаю. Приємного апетиту!