Процес приготування досить простий, тому впорається навіть початківець кулінар. Подати його можна як гарнір або як самостійне блюдо.
Інгредієнти
Картопля – 4 шт. | |
Капуста – 600 гр. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Прованський трави – 1 ч. л. | |
Сіль – щіпка | |
Перець чорний мелений – щіпка | |
Вода – 50 мл |
Тушкована капуста з картоплею – це страва цілком собі звичайна, але є безліч його інтерпретацій. Ми приготуємо класичний рецепт без додаткових інгредієнтів, хоча можна доповнити блюдо іншими овочами або грибами, додати м’ясо або птицю. В наш рецепт пікантності внесуть спеції – прованські трави.
Покроковий рецепт
Готуємо всі складові.
Чистимо і ріжемо овочі. Моркву можна потерти на крупній тертці або порізати соломкою, форма нарізки цибулі може бути будь-як середні кубики так і невеликі півкола, капусту тонко нашаткувати і злегка пом’яти руками, картоплю нарізати кубиками.
Обсмажуємо на сковороді з додаванням олії цибулю і моркву до м’якості.
Далі відправляємо туди ж капусту, перемішуємо і накривши кришкою тушкуємо близько 20 хв
По закінченні цього часу додаємо картоплю і 50 мл води. Продовжуємо тушкувати на маленькому вогні до готовності картоплі.
За кілька хвилин до закінчення приготування додамо 1 ст. л. томатної пасти, чорний перець і приправи, перемішати і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин.
Вимикаємо плиту газову, ще раз перемішуємо все і наше блюдо готове до подачі!