Тушкована картопля Ароматний

Тушкована картопля Ароматний – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сало нарізаємо на дрібні кубики і кладемо в каструлю з товстим дном. Додаємо запашний горошок, гвоздику, лавровий лист і невелику зірочку бадьяна. Накриваємо кришкою. Нехай злегка обсмажиться.

У цей час нарізаємо цибулю великими півкільцями. Якщо сало вже підрум’янилося і пустило свій сік, кладемо цибулю і перемішуємо з салом. Накриваємо кришкою.

Нарізаємо моркву так само півкільцями. Цибуля повинен придбати золотистий відтінок, тоді до нього можна відправити моркву, перемішати і накрити кришкою.

Поки цибулю з морквою нудиться в каструлі, потрібно нарізати картоплю невеликими кубиками і ретельно промити його. До речі, лавровий лист можна дістати.

Нарізану картоплю кладемо в каструлю. Не заважаємо і накриваємо кришкою.

Хвилин через 7, коли картопля пропарится, його можна перемішати з цибулею і морквою. І готувати під кришкою ще хвилин 5-7.

Тепер настав час спецій. Додаємо в блюдо чайну ложку солі і 2 ложки ароматних спецій. Склад приблизно такий: набір трав (базилік, розмарин, м’ята, орегано) перець червоний сушений (солодкий і гострий), сушений помідор і часник, зіра і каррі. Хто любить погостріше, додайте трохи гіркого перцю. Все заливаємо окропом і перемішуємо. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності.

В кінці додаємо 4 невеликі часточки лимона. Завдяки лимону блюдо придбає приємну кислинку, що змінює звичний смак картоплі.

Готово! При подачі посипаємо свіжою зеленню. Тушкована картопля гарний як самостійне блюдо, а можна використовувати як гарнір до м’яса або смаженої риби . Приємного апетиту!