Сенс, як у тушкованої картоплі з м’ясом, однак, виходить набагато ніжніше і дешевше, т. к. м’язові шлунки мають більш низьку ціну, ніж м’ясо.
Інгредієнти
Курячі м’язові шлунки – 700 г | |
Картопля – 1 кг 200 г | |
Морква – 1 шт. Середня або велика | |
Цибуля – 1-2 шт. | |
Спеції – 10 г Будь за смаком | |
Сіль – 5-10 г За смаком | |
Перець чорний горошком – 5-6 шт. За смаком | |
Вода – 2 л Можливо, в процесі приготування кількість води потрібно буде збільшити |
Оригінальний варіант страви «на друге». Ситна, смачна страва, виконане з недорогих продуктів в казані.
Покроковий рецепт
Підготуємо шлунки. Покладіть їх у друшляк, промийте холодною водою.
Подрібніть шлунки на довільні шматочки, одночасно видаляючи прожилки, жовті кірочки і ін. Кожен шлунок на 4-5 частин. На фото два розрізаних шлуночка.
Покладіть нарізані шлунки в друшляк і повторно промийте.
Покладіть підготовлені субпродукти в чавунну посуд, наприклад, в казанчик, гусятницю або дуже глибоку сковороду. Залийте водою, вона повинна ледве прикривати шлунки. Поставте посудину на середній вогонь. Прикрийте кришкою.
Підготуємо картоплю. Картоплю вимийте, очистіть. Наріжте довільно на шматки великого і середнього розміру. Картопля не повинна бути дрібно порізана, інакше в результаті отримаєте пюре.
Після того, як шлунки поварятся на плиті протягом 45 хв, додайте до них картоплю. Можливо, вам здасться, що води не вистачає – додайте
так, щоб вміст посудини було ледь прикрите бульйоном. Перемішайте, прикрийте кришкою. Раніше картопля додавати не потрібно, інакше він перетравиться, а шлунки, навпаки, виявляться напівготовими.
Підготуємо додаткові овочі. Моркву ретельно вимийте. Цибулину звільніть від шкірки. Моркву натріть на дрібній або середній тертці, а цибулю поріжте максимально дрібно.
Відправимо моркву і цибулю в чавунну ємність. Добре перемішайте, прикрийте. Нехай все вариться ще півгодини. Потім страву посипте спеціями (на ваш смак, у мене була суміш спецій), посоліть, додайте перець горошком, перемішайте, прикрийте кришкою. Страва має поготовиться ще близько 10 хв, а потім його можна їсти. Приємного апетиту!