Тушкована кольорова капуста з горохом і каррі

Тушкована кольорова капуста з горохом і каррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пісне страву – тушкована кольорова капуста з горохом і каррі по-індійськи.

Інгредієнти

білий цибулю салатний великий – одна штука
червона паста каррі тайська або індійська – дві ст. ложки
арахісове або кунжутне масло – одна ст. ложка
кокосове молоко – чотири ст. ложки
горох нут – 230 г
очищені великі часникові часточки – три штуки
імбирний корінь свіжий тертий – три ст. ложки
міцний бульйон овочевий – півтора літра
цвітна капуста – один невеликий качан
відварену ароматний довгозерний рис – для гарніру
свіжа зелень кінзи – один невеликий пучок
готові індійські коржики – для подачі

Як приготувати Тушкована кольорова капуста з горохом і каррі

Любителі індійських страв можуть приготувати чудове каррі з кольоровою капустою і горохом нут. Карі подається з гарніром з рису.

Покроковий рецепт

Почистити необхідну кількість часникових зубчиків, а також салатний цибулю. Потім ці компоненти як можна дрібніше нарізати, перекласти в сковорідку.

Додати в сковороду терту імбирну масу. Обсмажувати ці інгредієнти на помірному вогні в дуже гарячому маслі приблизно п’ять хвилин при постійному помішуванні.

Після цього додати червону пасту каррі, перемішати гарненько все, продовжити процес готування.

Ретельно промити горох, підсушити його трохи, перекласти в сковорідку, додати в необхідній кількості кокосове молоко, а також овочевий бульйон. Ще раз перемішати ароматну суміш, готувати каррі на помірному вогні при закритій кришці.

Гарненько промити цвітну капусту, нарізати її невеликими шматочками і відправити на сковорідку, продовжити процес приготування каррі ще десять хвилин.

Перекласти горохове каррі з капустою в порційні тарілки, посипати рубаною кінзою. Подавати це пряне індійське блюдо з ароматним рисом і коржиками.