Пісне страву – тушкована кольорова капуста з горохом і каррі по-індійськи.
Інгредієнти
білий цибулю салатний великий – одна штука | |
червона паста каррі тайська або індійська – дві ст. ложки | |
арахісове або кунжутне масло – одна ст. ложка | |
кокосове молоко – чотири ст. ложки | |
горох нут – 230 г | |
очищені великі часникові часточки – три штуки | |
імбирний корінь свіжий тертий – три ст. ложки | |
міцний бульйон овочевий – півтора літра | |
цвітна капуста – один невеликий качан | |
відварену ароматний довгозерний рис – для гарніру | |
свіжа зелень кінзи – один невеликий пучок | |
готові індійські коржики – для подачі |
Любителі індійських страв можуть приготувати чудове каррі з кольоровою капустою і горохом нут. Карі подається з гарніром з рису.
Покроковий рецепт
Почистити необхідну кількість часникових зубчиків, а також салатний цибулю. Потім ці компоненти як можна дрібніше нарізати, перекласти в сковорідку.
Додати в сковороду терту імбирну масу. Обсмажувати ці інгредієнти на помірному вогні в дуже гарячому маслі приблизно п’ять хвилин при постійному помішуванні.
Після цього додати червону пасту каррі, перемішати гарненько все, продовжити процес готування.
Ретельно промити горох, підсушити його трохи, перекласти в сковорідку, додати в необхідній кількості кокосове молоко, а також овочевий бульйон. Ще раз перемішати ароматну суміш, готувати каррі на помірному вогні при закритій кришці.
Гарненько промити цвітну капусту, нарізати її невеликими шматочками і відправити на сковорідку, продовжити процес приготування каррі ще десять хвилин.
Перекласти горохове каррі з капустою в порційні тарілки, посипати рубаною кінзою. Подавати це пряне індійське блюдо з ароматним рисом і коржиками.