Інгредієнти
Свинина – близько 2 кг свинячої лопатки | |
Орегано – 1 чайна ложка | |
Кмин – 1 чайна ложка | |
Перець чилі (мелений) – 1 чайна ложка | |
Сіль – 1-2 чайні ложки або по смаку | |
Часник – 3 зубчики | |
Оливкова олія – 1-2 столові ложки | |
Винний оцет – 2-3 столові ложки (білий) | |
Цукор коричневий – 1 / 4 чашки | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Ця приготовлена свинина універсальна. Я робила її кілька разів, і завжди в цьому переконувалася. Подавати її можна з чим завгодно і страва буде завжди виглядати по-різному і завжди це буде смачно … смачно. Мені дуже подобається подавати її з пшеничними або кукурудзяними коржами і соусом гуакомоле. Да ладно … дозвольте мені показати вам чари!
Покроковий рецепт
Промийте та висушіть свинячу лопатку.
У блендер закиньте сушеного орегано, кмин, мелений червоний перець, сіль, чорний перець, часник, оливкова олія, білий винний оцет і коричневий цукор. (Хто не любить коричневий цукор, просто виключіть його з рецептури). Цибулю почистіть, наріжте на частини, закиньте в комбайн. Суміш збити до стану кашки.
Отриманою кашкою натріть м’ясо.
М’ясо відправити в жаровню (каструлю), додавши пару стаканів води. Щільно закрити кришкою і тушкувати при температурі 300 º протягом декількох годин, перевертаючи щогодини. Коли м’ясо буде готове, зняти кришку і смажити ще 15-20 хвилин, до появи хрусткої скоринки.
Дати м’ясу відпочити протягом 15 хвилин, потім подрібнити.
Подрібнене м’ясо полити соком, що утворився в жаровні.
Подавати можна з теплими коржами, сметаною, соусом для м’яса, гуакамоле, сальсою … і взагалі з тим, що ви найбільше любите! Приємного апетиту!