Промийте та висушіть свинячу лопатку.
У блендер закиньте сушеного орегано, кмин, мелений червоний перець, сіль, чорний перець, часник, оливкова олія, білий винний оцет і коричневий цукор. (Хто не любить коричневий цукор, просто виключіть його з рецептури). Цибулю почистіть, наріжте на частини, закиньте в комбайн. Суміш збити до стану кашки.
Отриманою кашкою натріть м’ясо.
М’ясо відправити в жаровню (каструлю), додавши пару стаканів води. Щільно закрити кришкою і тушкувати при температурі 300 º протягом декількох годин, перевертаючи щогодини. Коли м’ясо буде готове, зняти кришку і смажити ще 15-20 хвилин, до появи хрусткої скоринки.
Дати м’ясу відпочити протягом 15 хвилин, потім подрібнити.
Подрібнене м’ясо полити соком, що утворився в жаровні.
Подавати можна з теплими коржами, сметаною, соусом для м’яса, гуакамоле, сальсою … і взагалі з тим, що ви найбільше любите! Приємного апетиту!