Тушкована риба в томатному соусі

Тушкована риба в томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тушкована риба в томаті — це завжди смачна і ніжна рибка. Її складно зіпсувати при приготуванні, навіть якщо ви тільки початківець кулінар на своїй кухні.

Інгредієнти

Філе риби – 1 кг
Борошно – 60 г
Томатна паста – 350 г
Вода – 1 стакан
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Часник – 7 зубчиків
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Рослинне масло – 2-4 столові ложки

Як приготувати Тушкована риба в томатному соусі

Тушкована риба – це завжди прекрасне доповнення до картопляного пюре, спагеті, макаронів, відвареної картоплі або рису. При цьому її можна подавати як в гарячому, так і холодному вигляді. Томат чудово замінює соус і робить рибу соковитою і привабливою. Один вид такого спокусливого страви здатний викликати апетит навіть у тих, хто і не підозрював про те, що голодний! Як кажуть гурмани-іспанці, така їжа і запахом нагодує! А для того, щоб готова тушкована рибка стала ще більш смачною і соковитою, їй потрібно дати трохи настоятися (якщо, звичайно, ваші домашні не з’їдять її набагато раніше :-)). Таким чином, вона просочиться ароматом томатного соусу і стане ще апетитніше і ніжніше.

В якості риби краще використовувати безкісткове філе з волокнистим м’ясом нейтрального смаку. Можна використовувати філе тріски, морського мови, хека, сайди та іншої морської живності. Кількість томатної пасти можна трохи зменшити, залежно від ваших особистих переваг. Якщо томатний соус здасться вам кислим, допускається додавання невеликої кількості цукру.

Покроковий рецепт

Філе риби нарізати шматочками великого або середнього розміру, посолити і поперчити за смаком з обох сторін.

Борошно висипати на плоску тарілку. Обваляти рибні шматочки в борошні з обох сторін і викласти на сковорідку з розігрітим рослинним маслом.

Обсмажити рибне філе протягом декількох хвилин до утворення апетитною скоринки з одного боку, потім з іншою. Риба готується дуже швидко, так що не проґавте момент готовності.

Ріпчасту цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати невеликими кубиками, часник нарізати трохи менше розміром. В окремій сковороді на невеликому вогні обсмажити часник з цибулею до сонячного кольору або до напівпрозорості (приблизно 1-2 хвилини).

До смаженого цибулі з часником на сковорідку викласти підсмажене рибне філе.

Слідом за рибою викласти томатну пасту, злегка розведену водою (1 стакан). Рибка повинна бути повністю покрита цією сумішшю.

Сковороду накрити кришкою і протягом 15-20 хвилин гасити на невеликому вогні. Вогонь повинен бути слабкий, щоб структура риби збереглася в первозданному вигляді. Тушкована риба в томаті готова. Дайте їй трохи відстоятися, і приємного апетиту!