Тушкована риба в томатному соусі (як консерви)

Тушкована риба в томатному соусі (як консерви) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ця страва добре підійде до пюре, а також каші і макаронів. Рецепт досить простий. Готується швидко. А смак такої риби набагато краще, ніж консерви з магазину.

Покроковий рецепт

Отже, для приготування смачної домашньої консерви візьміть 1 кг риби, одну велику моркву порізану кубиками і одну велику цибулину, а також 100-150 грам томатної пасти.

Рибу почистити, добре помити, порізати невеликими шматочками, викласти в миску – посолити і поперчити. Залишити хвилин на 10-15.


Далі, поки риба маринується, готуємо томатну заправку. Цибулю і моркву обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. Далі додаємо томат, тушкуємо з томатом до готовності, посолити, а так само я ще в томат додаю трохи цукру (1 ст. ложку), щоб заправка не була кислою.




Далі готуємо рибу. Обваляти рибу в борошні і смажити на сковороді з двох сторін до золотистого кольору.


Потім викладаємо рибу на нашу томатну заправку, і додаємо води так щоб риба була повністю покрита. Додаємо чорний перець горошком, закриваємо кришкою і тушкуємо рибу то того моменту, поки вся вода не випарується. Приблизно 10-15 хвилин.

Тушкована риба повністю готова до подачі на стіл. Також її можна скласти в скляну банку і поставити в холодильник, щоб їсти кілька днів. Але враховуйте, що ця риба в якості консерви буде придатна лише 2-3 дні.