Філе риби нарізати шматочками великого або середнього розміру, посолити і поперчити за смаком з обох сторін.
Борошно висипати на плоску тарілку. Обваляти рибні шматочки в борошні з обох сторін і викласти на сковорідку з розігрітим рослинним маслом.
Обсмажити рибне філе протягом декількох хвилин до утворення апетитною скоринки з одного боку, потім з іншою. Риба готується дуже швидко, так що не проґавте момент готовності.
Ріпчасту цибулю і часник почистити. Цибулю нарізати невеликими кубиками, часник нарізати трохи менше розміром. В окремій сковороді на невеликому вогні обсмажити часник з цибулею до сонячного кольору або до напівпрозорості (приблизно 1-2 хвилини).
До смаженого цибулі з часником на сковорідку викласти підсмажене рибне філе.
Слідом за рибою викласти томатну пасту, злегка розведену водою (1 стакан). Рибка повинна бути повністю покрита цією сумішшю.
Сковороду накрити кришкою і протягом 15-20 хвилин гасити на невеликому вогні. Вогонь повинен бути слабкий, щоб структура риби збереглася в первозданному вигляді. Тушкована риба в томаті готова. Дайте їй трохи відстоятися, і приємного апетиту!