Не будемо забувати про харчування: трохи більше 300 калорій, 17 г клітковини і 18 г білка. Пісне блюдо.
Інгредієнти
сочевиця, кіноа, чорна квасоля, квасоля – бобових 2 жмені | |
червоний перець – за смаком | |
свіжі помідори – пару | |
часник – за смаком | |
кмин – за смаком | |
порошок чилі – за смаком | |
кориця – за смаком | |
порошок каррі – трохи | |
авокадо – 1 шт. | |
кінза – за смаком |
Сочевиця — це смачний і корисний продукт. Рекомендуємо кожному хоча б раз в місяць включити в свій раціон сочевицю. У моєму “казанку” так багато добра: сочевиця, кіноа, чорна квасоля, квасоля, червоний перець, свіжі помідори, часник, кінза, кмин, порошок чилі, кориця, а також трохи порошку каррі.
Покроковий рецепт
Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Як тільки олія нагріється, додайте часник і смажте протягом хвилини або поки він не стане ароматним і злегка золотистим.
Додати цибулю і червоний перець і смажити 3-5 хвилин або поки цибуля не стане прозорим.
Додайте помідори, кмин, перець чилі, корицю, порошок каррі, сіль і перець, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 6-8 хвилин або поки помідори не стануть м’якими.
Додайте бульйон, кіноа, сочевицю. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин або поки сочевиця і кіноа не стануть м’якими.
Додайте чорну квасолю, звичайну квасолю і кінзу. Ви можете додати трохи більше бульйону, якщо відчуваєте, що вам не вистачає, в будь-якому випадку все буде густим. Спробуйте і відрегулюйте приправи, якщо це необхідно. Тушкуйте ще пару хвилин.
Зніміть сковороду з вогню і додайте авокадо,попередньо очищене і порізане кубиками, перемішайте. Подавайте до столу теплим.