Інгредієнти
Яловичина – 600 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 2 – 3 зубчики | |
Чорнослив – жменя (7 – 10 шт. без кісточок) | |
Лавровий лист – 1 шт. | |
Вода – 2 склянки + 0,5 літра | |
Борошно – 1 – 2 столові ложки | |
Рослинне масло – 5 -7 столових ложок | |
Кедрові горішки – 2 столові ложки | |
Прованські трави – 1 чайна ложка | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Щось давно ми не готували нічого з яловичини? Надолужую це упущення і приготую сьогодні тушковану яловичину з чорносливом. Виходить дуже цікаве поєднання. Головне, не шкодуйте часничку і цибулі, а то може вийти солодкуватий смак. А це вже на любителя. Горішки надають додатковий вишуканий смак страви. М’ясо попередньо обсмажується до рум’яної скоринки, а потім гаситься. У процесі смаження воно сильно ужаривается, враховуйте це. Солити страву краще всього в кінці, щоб м’ясо залишалося соковитим.
Покроковий рецепт
М’ясо яловичини помити, порізати на шматочки. Розігріти сковороду з 2-3 столовими ложками рослинного масла, обсмажити на ньому половину яловичини (кількість м’яса в сковороді повинно бути в один шар). Смажити м’ясо близько 5 7 хвилин на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім смажену яловичину вийняти. За необхідності додати у сковороду ще масла і смажити наступну партію.
Потім всі підсмажене рум’яне м’ясо перекласти в сковороду (ту ж де воно смажилося), додати 2 склянки воду і тушкувати м’ясо до випаровування рідини (м’ясо повинно стати м’яким). Примітка: якщо ви використовували яловичу вирізку, зменшіть кількість води і скоротіть час гасіння. Якщо ж м’ясо потрапило жорстке, раджу збільшити час гасіння і кількість води. Тушкувати все до м’якості м’яса.
Поки гаситься м’ясо, на сухій сковороді обсмажити до золотистого кольору кедрові горішки. Пересипати горішки з сковороди і відкласти в сторону.
1 головку ріпчастої цибулі і 2 – 3 зубчики часнику почистити. Цибулю порізати півкільцями, часник дрібно порубати. Чорнослив помити, нарізати на 3 – 4 частини. Коли рідина в сковороді з м’ясом випарується додати 2 столові ложки рослинної олії і закинути цибулю, смажити до прозорості.
Потім закинути дрібно нарізаний часник, чорнослив, 1 чайну ложку прованських трав, лавровий листочок і 1 – 2 столові ложки борошна. Все за смаком посолити і заправити чорним меленим перцем.
Додати ще пів літра води і тушкувати все до готовності м’яса. Рідина повинна практично випарується. В кінці додати смажені кедрові горішки. Все перемішати.
Страва з яловичини з чорносливом готово. Можна подавати тушковану яловичину на стіл. На гарнір підійдуть страви з крупи. Приємного апетиту!