Улюблений борщ зі свининою

Улюблений борщ зі свининою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В моєму рецепті я покажу, як приготувати смачний, наваристий і ситний борщ, використовуючи нехитрі прийоми і класичний набір продуктів.

Інгредієнти

Білокачанна капуста – половина головки середнього розміру
Картопля – 5 шт
Свинина – 200 гр
Томат – 400мл
Цибуля – 1 шт
Морква – 1шт
Буряк – 1 шт
Лавровий лист – 2 шт
Спеції для супів – щіпка
Рослинна олія – 3 столових ложки
Сіль – 1 чайна ожка
Чорний перець – щіпка
Часник – 2 зубчики

Як приготувати Улюблений борщ зі свининою

Класика української кухні – борщ. Існує велика кількість способів приготування, я поділюся з Вами одним з них. Багато хто вважає, що хороша господиня, просто, зобов’язана вміти готувати цю страву, але як показує практика, далеко не кожна “на ти” з ним.

Покроковий рецепт

Всі інгредієнти, які нам знадобляться.

Каструлю об’ємом 4 літри набираємо водою і ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння. У киплячу воду додаємо лавровий лист, сіль, шматочки свинини. Для того, щоб бульйон вийшов наваристий, краще всього брати шматочки м’яса з невеликим жирком. Накриваємо кришкою і залишаємо варитися мінімум 40 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи пінку. Якщо ви хочете, щоб свинина вийшла дуже м’якою, то її можна варити і 60 хвилин.

Займемося чищенням і шинкованием овочів. Для цього необхідно почистити цибулю і порізати його дрібними кубиками. Щоб цибуля менше “кусав очі” змочуйте ніж у воді.

Моркву необхідно помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Ви можете натирати її на крупній тертці, це справа смаку.

На заздалегідь розігріту сковороду наливає рослинне масло і даємо йому нагрітися. У розігріте мало додаємо цибулю, підсмажуємо його до золотистої скоринки. Не забувайте помішувати його, цибулю швидко смажиться.

Коли цибуля підсмажився до золотистого кольору, необхідно додати до нього моркву. Ставимо на повільний вогонь.

Тим часом приступаємо до буряка. Буряк потрібно помити й очистити. Потерти на крупній або дрібній тертці. Я роблю це на крупній.

Перевіряємо моркву з цибулею. Морква повинна віддати сік, цибуля при цьому жовтіє. Це означає їх готовність ( приблизно 6 хвилин).

Додаємо буряк до моркви і цибулі. При необхідності можна підлити олії, щоб буряк не прилипала до стінок сковороди. Додаємо перчик і засмажуємо протягом ще 5 хвилин.

Після закінчення часу необхідно додати томат. Періодично помішуйте. Я додаю томат власного приготування. Якщо у Вас під рукою томатна паста, то буде достатньо 2-3 столових ложок. Коли вся рідина випарується з сковороди, значить зажарка готова. Знімаємо з вогню.

Картоплю миємо під проточною водою і чистимо. Очищену картоплю нарізаємо кубиками. Додаємо його в бульйон. Варимо 15 хвилин.

Потім додаємо зажарку в бульйон. Очищаємо часник і ріжемо його на невеликі шматочки, додаємо разом з бульйоном. За смаком додаємо спеції для супів.

Приймаємо за капусту. Очищаємо її від верхніх листків, розрізаємо навпіл, одну з половин дрібно шаткуємо. Нашатковану капусту додаємо в каструлю. Накриваємо кришкою і проварюємо 15 хвилин.

Знімаємо з вогню. Даємо борщу настоятися протягом години. Подавайте зі свіжою зеленню і сметаною.