Ароматна італійська заправка – простий і досить класичний соус для салатів, м’яса, грінок і риби. Готуватися заправка неймовірно просто, а результат – пальчики оближеш!
Покроковий рецепт
Всипати в ємність морську сіль, сухі спеції – орегано (материнку) і базилік. Перемішати.
Додати сушений часник. Для більш насиченого часникового смаку можна використовувати свіжий часник – приблизно один зубок.
Перець горошком потовкти в ступці і додати до інших прянощів. Краще віддати перевагу саме цільним перцям – вони набагато насичені в смаку і ароматі, ніж покупні мелені.
Влити до суміші прянощів масло. Можна використовувати оливкову, кунжутна, лляне або кукурудзяна.
Подрібнити петрушку і додати в заправку.
Влити лимонний сік, додати зернову гірчицю. Перемішати всі компоненти, накрити ємність кришкою або харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник – настоятися.
Готову заправку можна використовувати для доповнення грінок і хрусткий тостів, маринування м’яса, свіжих овочевих салатів і подачі маринованої риби. Приємного апетиту!