Універсальна італійська заправка

Універсальна італійська заправка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматна італійська заправка – простий і досить класичний соус для салатів, м’яса, грінок і риби. Готуватися заправка неймовірно просто, а результат – пальчики оближеш!

Покроковий рецепт

Всипати в ємність морську сіль, сухі спеції – орегано (материнку) і базилік. Перемішати.

Додати сушений часник. Для більш насиченого часникового смаку можна використовувати свіжий часник – приблизно один зубок.

Перець горошком потовкти в ступці і додати до інших прянощів. Краще віддати перевагу саме цільним перцям – вони набагато насичені в смаку і ароматі, ніж покупні мелені.

Влити до суміші прянощів масло. Можна використовувати оливкову, кунжутна, лляне або кукурудзяна.

Подрібнити петрушку і додати в заправку.

Влити лимонний сік, додати зернову гірчицю. Перемішати всі компоненти, накрити ємність кришкою або харчовою плівкою і відправити на годину в холодильник – настоятися.

Готову заправку можна використовувати для доповнення грінок і хрусткий тостів, маринування м’яса, свіжих овочевих салатів і подачі маринованої риби. Приємного апетиту!