Хрусткі вафельні ріжки з шоколадним заварним кремом
Інгредієнти
Вершкове масло – 200 гр. | |
Яйця – 4 шт. | |
Цукор – 150 гр. | |
Борошно – 100 гр.+ 2 ст. л. | |
Молоко – 500 мл – 500 мл | |
Какао-порошок – 2 ст. л. | |
Кориця – за смаком | |
Гвоздика мелена – на смак | |
Мускатний горіх – за смаком |
Десерт, з яким доведеться трохи повозиться, але результат коштує витрачених зусиль-адже що може бути краще, ніж хрусткі вафлі, заповнені заварним кремом з какао та корицею. Перед таким десертом неможливо встояти!
Покроковий рецепт
2 яйця розтерти з 50 г цукру. 100 гр. вершкового масла розтопити, влити в яйця.
Додати просіяне борошно і добре розмішати. Додати спеції.
Випікати вафлі у вафельниці. Наливайте потроху, так як при закритті кришки тісто трохи розповзеться.
З отриманої вафельної коржі треба відразу ж скручувати ріжок. Поки вафля гаряча, вона податлива.
Для крему 2 яйця змішати зі 100 гр. цукру і борошном.
Тонкою цівкою влити молоко і добре розмішати, щоб не було грудок. Додати спеції. Поставити на вогонь і варити до тих пір, поки крем не загусне. Додати 100 гр. Вершкового масла і поставити в холодильник, щоб крем остаточно загус.
Наповнити ріжки шоколадним кремом. Подавати десерт відразу до столу.