Вафельні ріжки з шоколадним заварним кремом

Вафельні ріжки з шоколадним заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хрусткі вафельні ріжки з шоколадним заварним кремом

Інгредієнти

Вершкове масло – 200 гр.
Яйця – 4 шт.
Цукор – 150 гр.
Борошно – 100 гр.+ 2 ст. л.
Молоко – 500 мл – 500 мл
Какао-порошок – 2 ст. л.
Кориця – за смаком
Гвоздика мелена – на смак
Мускатний горіх – за смаком

Як приготувати Вафельні ріжки з шоколадним заварним кремом

Десерт, з яким доведеться трохи повозиться, але результат коштує витрачених зусиль-адже що може бути краще, ніж хрусткі вафлі, заповнені заварним кремом з какао та корицею. Перед таким десертом неможливо встояти!

Покроковий рецепт

2 яйця розтерти з 50 г цукру. 100 гр. вершкового масла розтопити, влити в яйця.

Додати просіяне борошно і добре розмішати. Додати спеції.

Випікати вафлі у вафельниці. Наливайте потроху, так як при закритті кришки тісто трохи розповзеться.

З отриманої вафельної коржі треба відразу ж скручувати ріжок. Поки вафля гаряча, вона податлива.

Для крему 2 яйця змішати зі 100 гр. цукру і борошном.

Тонкою цівкою влити молоко і добре розмішати, щоб не було грудок. Додати спеції. Поставити на вогонь і варити до тих пір, поки крем не загусне. Додати 100 гр. Вершкового масла і поставити в холодильник, щоб крем остаточно загус.

Наповнити ріжки шоколадним кремом. Подавати десерт відразу до столу.