Ванільні кекси, або капкейки, це м’яке ніжне ласощі для всієї родини. Якщо вирізати серцевину і додати варену згущенку – виходить ще смачніше.
Інгредієнти
Борошно вищого сорту – 1,5 ст | |
Вершкове масло 82,5% – 100 гр | |
Цукор – 1 ст | |
Яйця – 1 шт | |
Молоко – 3/4 ст | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Ванільний цукор – 1 ч. л. | |
Сіль – 1/2 ч. л. |
Капкейки – це кекси, які можна робити з різною начинкою, а можна їсти просто у вигляді кексів. Випікаються в індивідуальній паперовій упаковці. Не шкодуйте хорошого якісного вершкового масла, тоді і смак капкейків вам дуже сподобається.
Покроковий рецепт
Підготувати необхідні продукти. Молоко і масло дістати заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
Яйця, цукор і ванільний цукор змішати.
Додати сіль, сметану, молоко. Перемішати вінчиком або виделкою до однорідної маси.
Додати розтоплене вершкове масло.
Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Якщо немає розпушувача, то можна замінити харчовою содою.
Тісто повинне вийти консистенції густої сметани. Даємо тісту відпочити 15 хвилин.
Заповнюємо паперові формочки для кексів на 2/3. Тісто добре піднімається при випіканні.
Випікати при температурі 150 градусів до золотистої скоринки. Перед тим, як діставати з духовки, проведіть тест на сірник або зубочистку. Якщо при натыкании серединки сухо – значить готово.