Ванільні капкейки

Ванільні капкейки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ванільні кекси, або капкейки, це м’яке ніжне ласощі для всієї родини. Якщо вирізати серцевину і додати варену згущенку – виходить ще смачніше.

Інгредієнти

Борошно вищого сорту – 1,5 ст
Вершкове масло 82,5% – 100 гр
Цукор – 1 ст
Яйця – 1 шт
Молоко – 3/4 ст
Сметана – 2 ст. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Сіль – 1/2 ч. л.

Як приготувати Ванільні капкейки

Капкейки – це кекси, які можна робити з різною начинкою, а можна їсти просто у вигляді кексів. Випікаються в індивідуальній паперовій упаковці. Не шкодуйте хорошого якісного вершкового масла, тоді і смак капкейків вам дуже сподобається.

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Молоко і масло дістати заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.

Яйця, цукор і ванільний цукор змішати.

Додати сіль, сметану, молоко. Перемішати вінчиком або виделкою до однорідної маси.

Додати розтоплене вершкове масло.

Додаємо просіяне борошно і розпушувач. Якщо немає розпушувача, то можна замінити харчовою содою.

Тісто повинне вийти консистенції густої сметани. Даємо тісту відпочити 15 хвилин.

Заповнюємо паперові формочки для кексів на 2/3. Тісто добре піднімається при випіканні.

Випікати при температурі 150 градусів до золотистої скоринки. Перед тим, як діставати з духовки, проведіть тест на сірник або зубочистку. Якщо при натыкании серединки сухо – значить готово.