Ванільні коржики з лимонним смаком і глазурю

Ванільні коржики з лимонним смаком і глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Встановити в духовій шафі температуру, рівну 175° для прогрівання. Поки духовка прогрівається, силіконовим килимком чи листами пекарської папери потрібно застелити деко з низькими бортиками.

2. Два стручки ванілі розділити гострим ножем на поздовжні половинки, далі всю внутрішню частину з насінням акуратно відокремити і з’єднати з густими вершками.

3. Ємність з вершками хвилин на 15 відставити в сторону. В цей же час в глибоку миску просіяти борошно пшеничне, насипати в необхідній кількості кухонну сіль, розпушувач, цукровий пісок, все перемішати ложкою.

4. Шматками невеликого розміру нарізати охолоджене вершкове масло, викласти його в борошняну суміш, порубати вміст миски кухонним ножем так, щоб отримане тісто більше нагадувало крихту.

5. У вільній посуді збити віночком куряче сире яйце і лимонний сік, після цього суміш з’єднати з вершками і збити виделкою. Далі в цю ж ємність насипати пісочне тісто, вимісити руками.

6. Потім всю масу викласти на стіл, присипаний невеликою кількістю пшеничного борошна, вимішувати тісто до тих пір, поки воно по своїй консистенції не стане пухким.

7. Далі тісто треба розкачати в пласт прямокутної форми середньої товщини. Склянкою (або іншим посудом) видавити кружечки, гострим ножем зробити краї більш рівними.

8. Всі заготовки для коржиків перекласти на деко і випікати 15-20 хвилин до світлого золотистого відтінку. Як тільки ванільно-лимонна випічка буде готова, остудити її прямо на деку.

9. Поки коржики остигають, можна приготувати для них глазур з решти компонентів. Інгредієнти потрібно дуже ретельно збити до отримання густої суміші. Як тільки ванільна молочна глазур буде готова, вмочити в неї однією стороною окремо всі остиглі коржики, викласти їх на велике блюдо в один шар.

Через годину молочна глазур захолоне повністю, і ванільні коржики можна буде подавати до чаю.