Спочатку слід зайнятися приготуванням ванільного густого соусу, а для цього загусник насипати в миску середнього розміру, додати злегка підігріте молоко, потім збити ці компоненти міксером на низькій швидкості.
Збивати ванільно-молочний соус до тих пір, поки він не стане дуже густим і повітряним, після цього видалити з промитих ягід кісточки акуратно. Пересипати вишню в невелику каструлю, збити гарненько блендером, додати половину порції кип’яченої води, продовжити процес збивання вишневої суміші.
Поставити каструлю зі збитою вишневої сумішшю на вогонь, насипати цукровий пісок, влити ванільно-молочний соус, перемішати. Залишилася воду додати в посуд з крохмалем, все перемішати до повної однорідності, крохмальну суміш перелити в каструльку зі збитою вишнею.
При постійному помішуванні варити ванільно-вишневий соус деякий час, причому, дуже важливо стежити потім, щоб він не підгорів. Як тільки вишневий солодкий соус стане густим, остудити його і використовувати для приготування будь-яких десертів або як доповнення до оладок або млинчиків.