Варення із соснових шишок

Варення із соснових шишок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Починають збирати шишки в другій половині червня і липень. Якщо ви живете в більш південних широтах, соснові шишки можна починати вже збирати до кінця травня.

Як варити варення?
Для цього знадобиться спочатку зварити шишки в простій фільтрованій воді. Процес варіння становить дві години.

Потім залишити на 12 годин відстоятися, щоб шишки віддали всі поживні речовини.

Далі ми готуємо з цього складу сироп. Зливаємо отриману шишковую воду. Додаємо в цю воду таку ж кількість цукру, співвідношення один до одного.

Потім приготований сироп варимо близько 1,5 годин, поки сироп не стане темного кольору.

Після…в сироп викласти шишки сосни і варити ще 20 хвилин.

Вже після всього варіння розкласти в підлогу-літрові банки шишки по 5-8 штучок і залити приготовленим солодким сиропом. Закупорити варення з шишок, зберігати в холодильнику.